Posle više upozoranja koje nisu urodile plodom, predsednik Opštinskog suda u Lebanu Svetomir Cvetković doneo je odluku da zgrada lokalnog parlamenta, koja se napaja grejanjem iz kotlarnice koja se nalazi u prostorijama suda, ostane bez grejanja.
– Sa SO Lebane 2. oktobra prošle godine sklopili smo sporazum po kome je zgrada SO priključena na mrežu za grejanje sa kotlarnice koja je u zgradi suda.

Posle više upozoranja koje nisu urodile plodom, predsednik Opštinskog suda u Lebanu Svetomir Cvetković doneo je odluku da zgrada lokalnog parlamenta, koja se napaja grejanjem iz kotlarnice koja se nalazi u prostorijama suda, ostane bez grejanja.
– Sa SO Lebane 2. oktobra prošle godine sklopili smo sporazum po kome je zgrada SO priključena na mrežu za grejanje sa kotlarnice koja je u zgradi suda. Kako i pored više upozorenja lokalna skupština nije ispoštovala sporazum, bili smo primorani da ih od 1. februara ostavimo bez grejanja – precizira Svetomir Cvetković, predsednik Opštinskog suda u Lebanu.
U sporazumu koji su potpisali predsednik suda Svetomir Cvetković i načelnik Opštinske uprave Dragiša Janković precizira se da je SO obavezna da u toku grejne sezone obezbedi 20.000 litara lož ulja, a utvrđena je i dinamika isporuke. Tako je, na primer, predviđeno da do 15. oktobra SO isporuči dve tone, da svakog 15. u narednim mesecima isporučuje po četiri tone lož ulja, a da 1. aprila obezbedi poslednje dve tone.

Stara priča u novom vremenu

Ovo je stara priča u novom vremenu – kaže Svetomir Cvetković, predsednik Opštinskog suda u Lebanu. – Proteklih nekoliko godina, zbog nepoštovanja sporazuma, isključivali smo takođe zgradu SO sa sistema grejanja. To su činili i raniji predsednici Opštinskog suda. Mislimo da nema razloga za ljutnju. Za nas je sporazum jasan i sve zavisi od SO Lebane.

– Kako je SO do sada isporučila manje od polovine goriva utvrđenog ugovorom, nama nije preostalo ništa drugo nego da poštujemo sporazum. Uostalom, Opštinski sud od Republike dobija određena sredstva za zagrevanje zgrade koja su dovoljna da se nabave samo one količine goriva koje su nama potrebne – veli Cvetković.
Predsednik lebanskog Opštinskog suda Svetozar Cvetković posebno naglašava da mu nije namera da izaziva sukobe u Lebanu i lokalnoj samoupravi, nego želi da i kao prvi čovek suda, ali i kao pravnik, samo poštuje ono što je dogovoreno.
Dragiša Janković, načelnik Opštinske uprave u SO Lebane, ne spori navode predsednika Opštinskog suda. On precizira da će za dan-dva stići deo lož ulja, a da će preostale količine utvrđene sporazumom biti dopremljene narednih nedelja.
– Zaposleni u lokalnoj samoupravi se bukvalno smrzavaju. Nose kapute, ali i pored toga obavljamo sve poslove. Ipak, iako radimo u otežanim uslovima građani kojima su potrebne usluge SO nisu oštećeni – kaže Dragiša Janović, načelnik Opštinske uprave u SO Lebane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari