Čišćenje grada i mentaliteta 1Foto: Zoran Nikolić

Globalna ekološka akcija „Let’s do it“, koja se u Srbiji sprovodi pod sloganom „Let’s do it Serbia“ – Uradi to, Srbijo, organizovana je preko vikenda na području cele Srbije u cilju podizanja ekološke svesti građana i poboljšanja životne sredine u Srbiji.

Akcija se odvijala u tri etape, formiranje tima volontera za logističku i marketinšku podršku akcije, mapiranje svih nelegalnih deponija na području Srbije, a treća, završna faza podrazumeva uklanjanje ilegalnih deponija, čišćenje zelenih površina i zaštićenih područja. Sve ovo je samo priprema za iduću globalnu akciju svetskih razmera koja bi trebalo da se održi 15. septembra 2018. godine pod nazivom „World Cleanup Day“.

I u Kraljevu su grupe volontera sastavljene mahom od najmlađih uzele učešća u ovoj akciji koju su na području grada partnerski organizovali Fakultet za primenjenu ekologiju „Futura“ iz Beograda, JKP „Čistoća“, Eko pokret „Ibar“ i OŠ „Svetozar Marković“. Na gradskom keju zatekli smo učenike ove škole predvođene učiteljicom Tanjom Krstić i profesorom Miroslavom Pavlovićem kako čiste gradski kej koji je ozbiljno ugrožen neodgovornim ponašanjem Kraljevčana i neadekvatnim komunalnim održavanjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari