Članica Saveta REM-a: Vlasnik Kurira Igor Žeželj me opsovao 1Foto: Katarina Živanović/Danas

Posle mog pitanja da ponovi kako popunjava rupe u noćnom programu, s obzirom da je prilično nerazgovetno prethodno izgovorio reč ‘ruski’, Igor Žeželj me je opsovao i time je uvredio ne samo mene, već i instituciju Regulatornog tela za elektronske medije, kaže za Cenzolovku Judita Popović, članica Saveta REM-a

Tokom jučerašnjeg predstavljanja elaborata Kurir TV za dobijanje dozvole za korišćenje nacionalne frekvencije, Igor Žeželj, vlasnik Adrija Medija grupe — izdavača Kurira i Kurir TV — pred koleginicama i kolegama iz Saveta REM-a opsovao je Juditu Popović:

„Posle mog pitanja da ponovi kako popunjava rupe u noćnom programu, s obzirom na to da je prethodno prilično nerazgovetno izgovorio reč ‘ruskim’, Igor Žeželj me je opsovao sasvim sigurno. Time je uvredio ne samo mene, već ceo Savet, odnosno instituciju Regulatornog tela za elektronske medije”, rekla je danas za Cenzolovku Judita Popović.

Ona kaže da je još nekoliko članova Saveta REM-a to čulo i primetilo, kao i da joj je predsednica Saveta Olivera Zekić juče potvrdila da je i ona videla šta se dogodilo.

Stvar je u tome što Igor Žeželj psovku nije izgovorio glasno, ali se po njegovim usnama i tiho izgovorenoj reči, prema tvrđenju članova Saveta REM-a, to jasno moglo zaključiti.

Cenzolovka je upoznata sa tim šta je Žeželj izgovorio, ali je psovka toliko vulgarna da nije za objavljivanje u medijima, čak ni „skrivena“ iza zvezdica.

To se dogodilo dok je Žeželj govorio o tome kako se Kurir promenio, kako je zaposlio menadžera za etiku, kako više nije onaj treš tabloid kakav je ovaj list bio od nastanka, u jednom trenutku čak uzviknuvši: „Kurir više ne psuje!”

Na snimku sa sednice nije zabeleženo psovanje Igora Žeželja jer su mikrofoni slabi, u šta su se prethodnih dana uverili i novinari koji su slabo čuli šta se govori tokom predstavljanja.

Judita Popović kaže za Cenzolovku da je tehničar u tzv. „gluvoj sobi” takođe potvrdio da je čuo psovku.

Popović nije mogla da nam kaže da li će i kakve mere Savet REM-a preduzeti u ovoj situaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari