Članovi organizacije "Dostojni Srbije" upali u zgradu RTS-a, Ministarstvo osudilo ovaj potez (FOTO) 1Foto: FoNet

Pripadnici organizacije „Narod dostojan Srbije“ ušli su danas popodne u zgradu Radio-televizije Srbije (RTS) u Takovskoj ulici, a policija ih je potom privela, javio je reporter FoNeta sa terena.

Kako navodi RTS, policija ih je bez problema izvela iz zgrade i sprovela u policijsku stanicu na dalje postupanje. O događaju je obavešteno nadležno Tužilaštvo.

Ministarstvo kulture i informisanja osudilo nasilni upad

Ministarstvo kulture i informisanja osudilo je upad pripadnika organizacije ,,Dostojni Srbije” u zgradu javnog servisa RTS.

„Niko nema pravo da napada, ponižava i ugrožava rad i život novinara i zaposlenih u RTS-u. Sloboda izražavanja i različitost mišljenja su temeljne vrednosti našeg društva koje svi treba da uvažavamo i poštujemo“, naveli su u saopštenju.

Ministarstvo kulture i informisanja pozdravilo je brzu reakciju organa javnog reda kako bi se obezbedilo pravo novinara RTS-a da rade svoj posao bez pritiska.

Ministarstvo je pozvalo sve građane, organizacije i druge aktere da se suzdrže od verbalnih i fizičkih pretnji prema novinarima i podsetilo da niko nema prava da ugrožava bezbednost medijskih radnika sa čijom se uređivačkom politikom ne slažu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari