CLS: Hitna ostavka gradskog sekretara Kovačevića zbog slike Paje Jovanovića 1Nikola Kovačević i Goran Vesić/ Foto: Beoinfo

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) zatražio je danas od gradskog sekretara za komunalne i stambene poslove Nikole Kovačevića da se povuče sa funkcije u Gradskoj upravi Beograda, dok se ne ispitaju navodi o načinjenom carinskom prekršaju i nejasnom poreklu imovine.

Iz CLS su istakli i da je nejasno od kojih sredstava Kovačević je kupio sliku Paje Jovanovića vrednu preko 140.000 evra, koju je 15. jula pokušao da unese u zemlju, „kada su mu zvanični prijavljeni mesečni prihodi 110.000 dinara“.

„Ovakvi slučaji ruše kredibilitet i dovede u pitanje čitavu gradsku upravu, tako da zahtevamo da se hitno ispitaju svi navodi, ali i da se Kovačević momentalno povuče sa funkcije, ili da bude smenjen“, piše u saopštenju.

Slika „Stražar“ Paje Jovanovića, pronadjena je sredinom jula na beogradskom aerodromu kod gradskog sekretara za komunalne i stambene poslove Beograda Nikole Kovačevića, objavio je ranije danas Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS).

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “CLS: Hitna ostavka gradskog sekretara Kovačevića zbog slike Paje Jovanovića”

  1. Ajmo ovako: 1. Traži da se ispitaju navodi 2. Traži se momentalna smena. E, moje pitanje glasi: Šta ako čovek ima u legalnom posedu 140000 eura…i ako to dokaže. Zašto onda momentalna ostavka???

  2. … zato sto je napravio carisnki prekrsaj, prijavio je povracaj poreza u austriji, a u srbiji nije prijavio robu. Pogledaj koliko su kazne za ovo, moguce cak i zatvorska kazna. Ovo nisu navodi, vec cinjenica.

    Drugo je pitanje odakle mu pare, to je vec sira i teze dokazava tema.

  3. Evo ja mogu da odgovorim na drugo pitanje, „zaradio“ ih je za vreme dok je bio direktor Gradskog Stambenog. Austrijska firma tj njihova filijala sa Novog Beograda je godinama preprodavala usluge ciscenja zgrada za Stambeno malim privatnim firmama koje su odradjivale taj posao, godisnja vrednost ugovora izmedju javnog preduzeca i „austrijanaca“ je bila oko 2 miliona eura. Na stranu ostali ugovori za odrzavanje zgrada i popravke zgrada koji su bili nekoliko puta veci, doduse to su odradjivale druge firme ali i tu bi direktor javnog preduzeca bio dobar za %.
    Sta je onda 140 hiljada jurixa za takvu karijeru.

    Uzgred, vec godinama za poslove sa drzavnim sluzbama i javnim preduzecima kao izvodjac ili nabavljac morate dati 20-30% od vrednosti, 10% direktoru, 10% stranci i eventualno jos 10 nekom ko je postavio tog direktora. Taj danak ne daju samo rodjaci visokih funkcionera stranke.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.