Ćorović o dodeli nacionalnih frekvencija: N1 i Nova S nisu konkurencija B92 i Pinku, koji su "trovači" 1foto FoNet Aleksandar Barda

Aktivistkinja za ljudska prava Aida Ćorović izjavila je danas povodom raspisivanja javnog konkursa za dodelu četiri televizijske nacionalne frekvencije da televizije N1 i Nova S nisu konkurencija B92 i Pinku, koji su, kako je ocenila, „trovači“.

„Obrazovani sistem i mediji su najodgovorniji za ovakvo stanje u društvu, došli smo u stanje da će ljudi dobrovoljno pristajati na ispiranje mozga“, kazala je Ćorović na TV N1.

Kako je istakla, van velikih gradova većina građana ne zna da postoje N1 i Nova S, tako da ne znaju za afere aktuelne vlasti, pa „slušaju mašineriju koja ozbiljno ispira mozak“.

Tvrdi da je ono što može da se čuje na Pinku „civilizacijsko potonuće“ i da je nemogućnost da se napravi razlika između dobra i zla posledica delovanje takvih medija.

„Vlada uverenje da ako čujete nešto na TV – to je tačno, imamo zapušteno građanstvo koje nije u stanju da napravi razliku između ukusa i neukusa, to je sadržaj koji podseća na uličarski vokabular“, napomenula je ona.

Naglasila je da je „zaglupljivanje građana“ namerno i svesno, jer takvo građanstvo neće pokazivati otpor.

Govoreći o izjavi senatora Sjedinjenih Američkih Država da Srbija mora da uskladi svoju spoljnu politiku sa Evropskom unijom, Ćorović kaže da se toliko stvari desilo od kako je došao novi ambasador SAD (Kristofer Hil) u Srbiji.

„Intenzivirali su se kontakti sa Amerikom, očigledno da je Vučić na početku stvaranja Srpske napredne stranke i transformacije nešto sa Amerikancima dogovorio, očigledno ti dogovori dolaze na naplatu“, istakla je ocenia je Ćorović, dodajući da je sigurna da će građani Srbije gledati snažno prisustvo važnih američkih činilaca.

Prema njenim rečima, četiri godine Trampove vladavine su bile olakšanje za srpsku vlast da odlaže neminovnost, a sada će administracija SAD da uradi ono što su dogovorili pre 10 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari