Ćulibrk: Zašto se zadužujemo, ako postoji suficit 1Foto: Medija centar Beograd

Glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk izjavio je za novine Nova da će se država zadužiti da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić ispunio obećanje da će građani do kraja godine dobiti još po 20 evra.

Ove godine planiran je deficit u budžetu koji premašuje dve milijarde evra. Ispalo je to nekako zgodno, jer će ta poslednja isplata biti u decembru, a decembar je još bliži aprilu, za kada su najavljeni izbori, objasnio je Ćulibrk.

Komentarišući Vučićevo objašnjenje da postoji suficit iz kojeg se novac preusmerava, on je procenio da predsednik „verovatno priča“ o izolovanom suficitu u jednom mesecu.

Ako ste planirali deficit za celu godinu, zbog raznih programa pomoći koje ste isplaćivali i koje planirate da isplatite, a hvalite se suficitom u jednom mesecu, kakvu poruku šaljete? Zašto se zadužujemo, ako postoji suficit, upitao je Ćulibrk.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u subotu uveče novi paket državne pomoći, navodeći da će država u julu imati suficit od 200 miliona, pa će u decembru građanima biti podeljeno još po 20 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari