Čuružanin odgurnuo sveštenika na Limanu: Tužilac ocenio da nema elemenata krivičnog dela 1Foto: Pixabay/ChiemSeherin

Pedesetpetogodišnji Čuružanin priveden je zbog sumnje da je 5. marta, oko 15.30 časova, ramenom odgurnuo sveštenika na Limanu.

Prema nezvaničnim saznanjima 021.rs, javni tužilac je pregledao predmet i doneo odluku da nema elemenata krivičnog dela.

Muškarac je dobio prekršajnu prijavu.

Čuružanina je policija odmah po pronalaženju i privođenju, u petak 15. marta, sprovela u Prekršajni sud u Novom Sadu sa prijavom za prekršaj iz člana 9 Zakona o javnom redu i miru.

Za sada nema informacija da je sud doneo presudu u postupku protiv Čuružanina.

Eparhija bačka je u jeku rasprave o izgradnji crkve kod Štranda saopštila da je sveštenik B. M. napadnut na Limanu, prilikom obavljanja parohijskih dužnosti.

Kako se navodi u saopštenju Eparhije, napadač je nepoznati muškarac koji je, na ulici „pred svedocima, ničim izazvan, udario sveštenika i zatim se brzo udaljio u nepoznatom pravcu“.

Eparhija je poručila da su „mediji i njihovi pokrovitelji svoj govor mržnje usmerili protiv želje i inicijative pravoslavnih vernika da se izgradi spomen-hram Svetih mučenika bačkih na Limanu, gde više desetina hiljada vernika nema svoju parohijsku crkvu“.

U danima koji su sledili, pojedini aktivisti iz Novog Sada su i direktno prozivani da su napadači ili inicijatori, ali ni jedan dokaz za to nije pružen i u hajci koja se proširila kroz režimske medije i društvene mreže, pored vladajuće stranke, pridružili su se i drugi, uglavnom desničarski nastrojene strukture.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari