Da li će Husein Memić biti novi ministar u Vladi Srbije 1foto (SDP) : Memić i Ljajić

Bošnjaci nikad nisu imali više ministarskih mesta, nego što će imati u novoj Vladi Srbije.

To je juče rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svečanosti povodom otvaranja rekonstruisanog i dograđenog puta Novi Pazar – Tutin.

Odmah, nakon toga, na društvenim mrežama pojavila se informacija da će novi ministar u Republičkoj vladi biti Husein Memić, potpredsednik Sandžačke demokratske partije (SDP) i nosilac te liste na izborima za Bošnjačko nacionalno veće (BNV).

Kandidovao ga je osnivač te partije Rasim Ljajić, koji je odmah nakon parlamentarnih izbora bio viđen kao član nove Vlade Srbije.

Isticanje Memićeve kandidature, samo za neupućene u stranačke prilike, bilo je iznenađenje.

Spekuliše se da bi trebalo da mu pripadne resor turizma ili možda sporta.

Memić je za Danas potvrdio da je sa Ljajićem razgovarao o mogućnosti da bude ministar, ali „još ništa nije konačno, zato što moraju da se prođu određene procedure“.

Objasnio je da ostaje nosilac liste za BNV  i ako bude izabran za ministra, ostaće većnik u bošnjačkom nacionalnom savetu.

Kandidati SDP/SDPS, na parlamentarnim izborima ponovo su bili na listi SNS, pa su ministarske i pozicije državnih sekretara deo koalicionog sporazuma.

Mesta u Vladi Srbije očekuje Stranka pravde i pomirenja (SPP), koja sa „naprednjacima“ ima potpisan sporazum o saradnji. Njihov lider Usame Zukorlić je potpredsednik republičkog parlamenta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari