Da li će i žene morati da služe vojsku ako se u Srbiju vrati obavezan vojni rok?

Ostavite komentar


  1. Izrazito sam protiv, ali ako je obavezno – da bude obavezno za sve, bez izuzetka, ne samo za nečije sinove, nego i za kćeri. Jednakost i ravnopravnost.

  2. Жене се боре за равноправност у Скупштини и на добро плаћеним местима, а за војску, руднике, вожњу камиона и аутобуса не маре толико …

  3. Obavezno , hocemo ravnopravnost u svim oblastima. A ne da mladici idu u vojsku, a devojke ne, da ce zene tek 2032 ici sa 65 godina u penziju, kao sto idu muskarci vec decenijama .

  4. Zašto se o ovoj temi uopšte piše? Stvarno ima neko ko bi išao u vojsku?

  5. Zasto da ne sluze? Meni, kao muskarcu koji nije strejt i zivim ovde, su uskracene sve drystvene privilegije, koje strejt zene imaju.

  6. Ako se muškarci ne pobune zbog rodne neravnopravnosti onda je to znak da nisu svesni sebe. Ne svesni muškarci i samosvesne žene jalova kombinacija.

  7. Pa, naravno!! Zašto samo muškarci? A obavezna civilna zaštita mora da se nađe u školama.

  8. Ako može žena da bude direktor, narodni poslanik ili premijer, može i vojnik!

  9. Devojke?
    Danas postoje tri pola ..on, ona i ono …
    Za one i ono po 6 meseci….
    Šalu na stranu.
    U vojsci ni danas ne postoji sistematizacija radnih mesta, da bi mogli reći koja su to radna mesta gde mogu raditi, već su se rodnom ravnopravnošću izborile da budu rame uz rame sa svojim kolegama.
    To je izuzeno pogrešno. Oprema vojnika teži i do 20-25 kg sa oružjem i pancirom, a osoba težine 50 kg nosi polovinu svoje težine. Za razliku od onih koji imaju 70-80 kg to predstavlja diskriminaciju, a ne pol.
    Oprema, oružje je iste težine, ali nije isto za svakog …

  10. Сви моји вршњаци које познајем би уколоко се уведе обавезни војни рок било како, спаковали торбе и са родитељима отишли главом без обзира! Јел вам то циљ???????

  11. Upoznajte se bolje sa definicijom diskriminacije. To je, između ostalog, i kada se isti zahtev postavlja pred osobe koje nemaju iste mogućnosti da ga ispune. Ženama je zbog njihovih biokoških karakteristika (menstruacija) otežano služenje vojske u odnosu na muškarce, tako da bi uvođenje obaveznog vojnog roka i za žene predstavljalo diskriminaciju žena prema pozitivnim propisima. To je kao kada se za sve zaposlene uvede obavezni rad u smenama, što samohrane majke stavlja u nepovoljniji položaj, a prividno su svi jednaki.

  12. Ja vojsku nisam i necu da sluzim.Pre cu da uzmem Albansko drzavljnstvo,ali u Srbiji necu da sluzim.

  13. Nisam za vojni rok niti za rezevni sastav prvo imamo svi pametnija posla porodice poslove oni koji nemaju imace znaci zena ima bebu par meaeci njuce zvati na obuku ili miskarac koji radi u ovoj bednoj drzavi za minimalac treba i to da izgubi zbog 90 dana kosenjantrave ciscenja cizmi i kruga i oar dana pucanja sa onin prackama to je besmisleno takodje krse zakon kada posalju poziv za lekarski za rezerviste ne navedu prava na prigovor saveati a to je krsenje zakona svako ima svoja prava al 15 dana gubljenja vremena uzas ne znam gde sam procito valjda na satu odbrane da obi koji nisu sluzili vojnibrok ne mogu biti pozvati sad odjesnom i njih zovu kada bih samo 40 posto pozvanih ulozili prigovor ne bih ni zvali vise mi nismo slozan narod da kazemo ovoj bagri ne

  14. Žena ima menstruciju i sa njom može da ide na ispit na fakultet u terminu koji drugi zakaže, da bude narodni poslanik i sedi 8 sati u klupi, i da bude guverner narodne banke 10 godina ali ne može tri meseca u vojsku. Haha.
    Veći je problem što imamo ministre hemafrodite, na peimer Vulin koji se vodi da je miško ali nije bio u vojsci kada je inače bila obavezna

  15. Radikali bi opet da pobede NATO, samo profesionalna vojska bez obzira na pol vojnika.

  16. Żalosno, pa mi više nemamo ko da živi u ovoj zemlji a ne da služi vojsku. Vojska je tvorevina iz radikalskih dana.

  17. Vratiti obavezni vojni rok za muskarce.
    Zene ako zele neka idu,ima posla u administraciju.
    Za pušku,terene nisu.
    Pouzdano znam,jer sam i sam vojno lice.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.