Da li je moguće oduzimanje dece roditeljima koji odbijaju da ih vakcinišu?

Ostavite komentar


  1. Kada bi mi se na vratima pojavile janjicarske sluzbe sa namerom za oduzimanje mog deteta, izjavljujem javno uz sve moguce oblicike odgovornosti da bi im to bio poslednji radni dan u zivotu. Adresa elektronske poste poznata redakciji.

      1. Roditelji i deca imaju neraskidivu biolosku vezu.

        Drzava, zakon, ministar zdravlja… to su sve socijalne konstrukcije. To ne postoji zaista, samo smo sve to izmislili pravimo se da je stvarno.

        Ne mozemo stavljati socijalne konstrukcije iznad biologije!

  2. nemam reci, strasno. kakve su ovo budalastine ljudi. Pa ovo je van svake pameti.

  3. Nije nikakva tajna da u Centrima za socijalni rad rade ljudi koji su istovremeno i agenti stranih agencija za usvajanje dece. Novim zakonom o sprečavanju nasilja u porodici Centri su dobili takvu moć da mogu u svakom momentu da vam oduzmu dete. Poznat je slučaj da je neki „brižni“ komšija prijavio svog komšiju da zlostavlja svoje dete. Odmah su došli iz Centra i oduzeli dete i smestili ga u hraniteljsku porodicu a oca je privela policija. Ispostavilo se da otac nije zlostavljao dete ali Centar i dalje sprečava roditelje da vide dete. Ovo su tužne životne priče koje kreira svemoćni Centar. Koliko ima takvih koje nisu medijski pokrivene?

    1. Ako je slučaj poznat, kaži mi još detalja, ja nisam čuo za taj slučaj – gde se desilo, kada, imena ljudi, da li je dete vraćeno ocu i sl.

      1. Imaš koliko hoćeš. Porodice Trkulja, Milojković (oduzeta beba od 20 dana!), Glišić, Dr Mila Alečković, … Prema podacima Večernjih Novosti svake godine Centar za socijalni rad roditeljima otme oko 600 dece.

        1. Nisam pitao za druge sličajeve već za neodređen slučaj koji si sam naveo, pitam zato što me stvarno zanima, trebaju mi podaci baš za taj događaj, jer nisam čuo za njega.

          Spomenuo si porodicu Milojković, a dete oduzeto jer je majka živela u ruini i ima smetnje u razvoju. To piše u broju „Novosti“ koje si sam naveo. Iste novine kažu da ne „otimaju“ 600 dece godišnje, velika većina ode uz saglasnost samih roditelja i pripremu za smeštaj.

    2. A sta je clanom 25 ustava srbije?

      Nepovredivost fizičkog i psihičkog integriteta

      Član 25

      Fizički i psihički integritet je nepovrediv.

      Niko ne može biti izložen mučenju, nečovečnom ili ponižavajućem postupanju ili kažnjavanju, niti podvrgnut medicinskim ili naučnim ogledima bez svog slobodno datog pristanka.

  4. Onoga trenutka kada doktor koji daje vakcinu bude pristao da snosi svu materijalnu i krivicnu odgovornost za eventualne nezeljene efekte vakcine, bicu saglasan da moje dete primi vakcinu. Ovako smatram da roditelj ima pravo da odluci i drugacine od preporuke vecine doktora.

    1. Halo, pa ne valjda doktor? Nego zakonodavac koji je propisao obavezu vakcinisanja.
      Mozda bi stvar bolje funkcionisala kad bi se uvelo malo postenja. Da se obznani koje stetne nuspojave mogu da se pojave i da se njihovo lecenje ucini besplatnim, bez obzira na osiguranje. Plus odsteta, naravno.

  5. Apsolutno neprivatljivo. MMR i Polio vakcine su djubre prepuno teskih metala. Italijanski minitsar zdravlja je dao ostavku zbog toga sto nije nije hteo da podlegne pritiscima. Nebrojene studije o stetnosti teskih metala, prvenstveno na razvoj mozdanih funkcija kod dece. Mi ovde imamo „struku“ i ucenjene i/ili korumpirane ministre koji svesno truju citavu naciju. Apsolutno neprihvatljivo! Slazem se sa gospodjom, da ukoliko pokusaju da uzmu dete zbog svaki covek treba da brani svoju porodicu!

  6. Niko nece da se potpise da je vakcina sigurna, sastav je tajna a dete mora da je primi.

Ostavite komentar


Društvo

BIRODI: Političke stranke preuzimaju nadležnosti REM-a 5

BIRODI: Političke stranke preuzimaju nadležnosti REM-a

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) upozorio je danas da organizovanje sastanka predstavnika političkih stranaka i pružalaca medijskih usluga o primeni medijskih zakona tokom izbornog perioda, na inicijativu predsednice parlamenta Ane Brnabić, predstavlja "preuzimanje nadležnosti" Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.