Da li je Srbija pred izumiranjem ?

Ostavite komentar


  1. Srbija nemoze imati nikako vise od 6,500.000. gradjana.. Neznam kome ide u prilog da govori neistine o ovim podacima. Naravno ako izuzmemo Kosovo. Ako se nastavi ovaj tren negativnog prirastaja i iseljavanja MLADIH ljudi, za 30 g. u Srbiji ce ziveti manje od 5.ooo.ooo gradjana.

  2. tako za nelegalnu gradnju sleduje 3 godine zatvora, ako se ne varam, a ako sudije pokušaju da operu prekršaj ne bi smele da se igraju nižom svotom novca od one koju bi investitor inkasiro kada ne bi ležao. Naravno, to je kod nas nešto što se neće dogoditi, jer je malo ljudi na državnom kazanu čija imovina i životni troškovi vidno ne prelaze legalne prihode. Ne krše se kod nas samo zakoni prilikom izgradnje, Zakon o javnim nabavkama takođe služi da bi se kršio. Zna se da poslovi velike vrednosti ne bi smeli da se ugovaraju na osnovuu memoranduma ili drugih dogovora. Recimo, projekat za auto put ne može da se poveri nikome bez tendera, kao što ni planovi koji rade gradske urbanističke kuće ne bi smeli da im se daju bez tendera, jer urbanizam nije komunalna delatnost i svako ko svojoj gradskoj firmi servira posao krši postojeće zakone. Da ne nabrajam dalje, jer je jasno da kod nas zakoni služe da bi se kršili, a mladi ne žele da žive u takvoj državi i zbog toga odlaze. Novac kojim punimo kasu za penzije sada ide na isplatu penzija našim roditeljima jer su neki pojeli njihov novac i sada uživaju u nekoj Rusiji, a nama neće imati ko da puni kasu…

  3. kako se Maja Gojković, na sednici parlamenta, jada kako su joj DOSovci uzeli 12 godina života. Kako da mladi ne beže iz države u kojoj Maja i njeni saradnici vegetiraju dok nisu na vlasti?

  4. Radi se o najtezoj bolesti i devijaciji drustva a, kada je ova tema u pitanju, u Srbiji se govori samo o novcu i standardu, uprkos tome sto je situacija, generalno, jos gora kod onih koji imaju novac i visoki standard. Sve dok se gusla u te „gusle“ od ovih prica ce korist inati samo ovi borci za bolji natalitet i sifrazetkinje kojima, radjanje i deca, predstavljaju veliku bedu, oduzimanje slobode i stvaranje nepitrebnih problema. Ne radjaju se deca zbog para gospodo. Oni koji to rade za novac i ne treba da budu roditelji. Da je novac bio primaran najveci broj nas nikada ne bi bio rodjen. Prema tome, treba postaviti pravu i tacnu dijagnozu kako bi lecenje bilo uspesno.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.