Da li nam i večeras preti superćelijska oluja u vreme održavanja protesta "Srbija protiv nasilja"? 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

U Beogradu se danas, sa početkom u 20.00 sati, na platou ispred Doma narodne skupštine, održava dvanaesti protest „Srbija protiv nasilja“. Kako su najavili organizatori, učesnici skupa će nakon okupljanja prošetati do zgrade Radio televizije Srbije.

Istovremeno, u današnjem upozorenju na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ) stoji da se od Alpa, preko zapadnog Balkana i Srbije do regiona Karpata još danas očekuje jaka grmljavinska aktivnost.

Da li nam i večeras preti superćelijska oluja u vreme održavanja protesta "Srbija protiv nasilja"? 2

Razvoji će lokalno biti veoma snažni i brzopokretni (premeštaće se sa zapada-severozapada ka istoku) uz:

* ponegde krupan grad (> 5 cm u prečniku),
* kratkotrajno olujne udare vetra (> 24 m/s),
* i izolovano orkanske udare vetra (> 28 m/s).

Kako se navodi na sajtu RHMZ, tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti, ali je veća verovatnoća pojave u kasnijim popodnevnim i večernjim satima u severnim, zapadnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije.

„Za konkretne lokacije ćemo izdavati hitno upozorenje na grmljavinske nepogode jedan do dva časa unapred“, navedeno je u upozorenju.

Da li Beogradu preti još jedna superćelijska oluja, kakve su bile juče i u sredu, ostaje da se vidi, a prema pisanju medija, u glavnom gradu uveče i tokom noći mogu se očekivati pljuskovi sa grmljavinom, uz pojavu nepogoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari