„Da se predstavimo – mladi promovišu i razvijaju interkulturalnost“ – naziv je projekta koji realizuje novopazarska nevladina organizacija „Urban-in“, a finansijski podržava Kancelarija za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije. Novopazarskoj nevladinoj organizaciji partner na projektu je organizacija „Generator“ iz Vranja.

Direktor Urban-ina Sead Biberović naglašava da je projekat namenjen mladima različitih nacionalnosti i verske pripadnosti iz šest opština južne i jugozapadne Srbije (Novi Pazar, Tutin, Prijepolje, Vranje, Preševo i Medveđa).

– U sklopu projekta biće organizovana studijska poseta Beogradu za 50 mladih Albanaca, Bošnjaka i Srba iz Sandžaka i južne Srbije. Planirano je da se učesnici projekta tada sastanu sa predsednikom Srbije i Narodne skupštine Srbije, Tomislavom Nikolićem i Nebojšom Stefanovićem, da posete bitne državne institucije i biće održane radionice na kojima će mladi iz ovih krajeva i Beograda razgovarati o međuetničkim odnosima u Srbiji, objašnjava Biberović.

Sastavni deo projekta je i izložba fotografija na temu „Ovo je moj grad – da se predstavimo“. Najbolje fotografije biće izabrane na konkursu koji je raspisan i trajaće do 20.oktobra, a mladi od 15 do 25 godina imaju zadatak da na kreativan način predstave specifičnosti svog grada. Izložba će biti postavljena u Klubu mladih „Petlja“ u Beogradu, koji je Urban-in otvorio krajem prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari