Dačić položio venac na grob Dimitrija Tucovića 1Foto: Fonet TV

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić položio je na Novom groblju u Beogradu venac na grob Dimitrija Tucovića i poručio da samo ekonomski razvijena Srbija može da obezbedi prava svojih radnika.

Dačić, koji je i ministar inostranih poslova i potpredsednik Vlade, rekao je da će Vlada Srbije nastaviti da jača ekonomiju zemlje i da je za to postignuta dobra osnova sprovoрenjem fiskalnih mera.

Dačić je istakao da želi da bude realni socijalista, a ne utopista, da smatra da Srbija krupnim koracima treba da stiže zemlje Evropske unije u ekonomskom razvoju i da to aktuelna vlada i sprovodi.

Prema Dačiću, Norveška je pravi primer zemlje u kojoj se raspodela društvenog bogatstva sprovodi na pravedan način i to može da posluži kao uzor.

Upitan o tome ko će biti premijer i da li bi za socijaliste bilo korisno da on bude premijer, Dačić je odgovorio da je zadovoljan svojim položajem u vladi u kojoj obavlja dužnost potpredsednika i ministra spoljnih poslova.

Na pitanje šta bi on drugačije radio od Vučića kada bi postao premijer, Dačić je rekao da to uopšte nije tema i da ne može da odgovori na hipotetičko pitanje.

Prema Dačiću, socijalisti nisu izgubili stranačku vidljivost zbog podrške koju su dali Aleksandru Vučiću na predsedničkim izborima i to pokazuju rezultati lokalnih izbora u više mesta u Srbiji.

Dačić je ponovio da je Vučić bio zajednički kandidat vladajućih stranaka, jer je procenjeno da on može da pobedi u prvom krugu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari