Dalji rast broja obolelih u Majdanpeku, Negotinu i Kladovu 1Foto: J. B. K./Danas

Trećina testiranih pozitivna na virus u Majdanpeku i Negotinu gde kovid ambulanta radi u dve smene. Minulog vikenda u Majdnapeku 11 novoinficiranih, u Kladovu 67, a od petka do nedelje u Negotinu registrovana 83 nova slučaja inficiranja korona virusom.

Mada je u dane vikenda bilo manje posla u kovid ambulantama i testiranja, broj kovid obolelih u Majdanpeku i dalje raste.

Od 6. januara do juče korona virusom su inficirane 273 osobe i uglavnom se radi o lakšoj kliničkoj slici koja ne zahteva hospitalizaciju.

Prema podacima Doma zdravlja Majdanpek na lečenju u tercijarnim kovid bolnicama je sedam pacijenata iz Majdanpeka.

Od 181 kovid bolesnika, 11 su zdravstveni radnici, a nešto više nego prošle nedelje je obolele dece. Među kovid bolesnicima je 21 dete uzrasta do 17 godina.

U protekla 72 časa u negotinskoj opštini virus korona registrovan je kod 83 osobe, što čini 30,5 procenata testiranih in a teritoriji ove opštine je 337 kovid bolesnika, saopštio je Štab za vanredne situacije opštine Negotin.

Prisustvo virusa potvrđeno je kod šestoro dece, uzrasta od jedne do 13 godina.

Kovid ambulanta u Zdravstvenom centru Negotin zbog povećanog broja pregleda, u protekla tri dana obavljena su 192 pregleda, od prošle nedelje radi od 7 do 22 časa.

Na kovid odeljenjima zbrinuta su 27 pacijenata sa upalom pluća, a njih 15 je na kiseoničkoj potpori.

Tokom minula tri dana hospitalizovano je 11 novih bolesnika, dva pacijenta su transportovana u kovid bolnicu u Kruševcu, a dva bolesnika preminula su od posledica virusa.

Još 67 osoba inficirano je korona virusom u opštini Kladovo u kojoj su prema podacima kladovskog Zdravstvenog centra 273 osobe obolele od kovida.

Nadležni kažu da je za tri nedelje januara prisustvo virusa potvrđeno kod 417 pacijenata.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari