Kancelarija za mlade u Beloj Palanci koncertom u centru grada obeležila je Međunarodni dan mladih. Na koncertu su nastupili lokalni bendovi „Adonis“ i „Bez predaje“ i „Rio Bend’’ iz Beograda.

„Ritam mladih“ je projekat koji je pokrenula Kancelarija za mlade Bela Palanka u saradnji sa kancelarijama za mlade i organizacijama u šest nerazvijenih opština u Srbiji. Cilj projekta je da promoviše zdrave stilove života i omladinske programe u nerazvijenim opštinama. Promoteri ove kampanje su Ognjen Radivojević, Ivana Jordan, Bilja Krstić, Saša Vasić, Tijana Dapčević, Đorđe David i „Neverne bebe’’. Oni su zajedno snimili pesmu pod nazivom „Ritam mladih“ koju je komponovao Dragan Jocić, koordinator Kancelarije za mlade Bela Palanka.

Kancelarija za mlade u Beloj Palanci postoji godinu i po dana i za to vreme realizovala je brojne projekte i manifestacije. Kancelarija je ostvarila odličnu saradnju sa Ministarstvom omladine i sporta.

– Sigurno je da ova kancelarija ne bi imala dobre rezultate da nema veliku podršku opštine Bela Palanka i ministarstava omladine i sporta i kulture. Ministarstvo kulture je između ostalog podržalo Festival omladinskih scena Srbije, koji je organizovan prošle godine u Beloj Palanci. Već u oktobru nas očekuje organizacija novog festivala. Uspostavljena je i odlična saradnja sa Ministarstvom zaštite životne sredine i prostornog planiranja i Kancelarijom za održivi razvoj nedovoljno razvijenih opština. Posebno bih istakao saradnju sa USAID-om sa kojim smo sproveli projekat obuke mladih za omladinsko preduzetništvo – kaže koordinator Kancelarije za mlade u Beloj Palanci Dragan Jocić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari