U Pirotu će 12. novembra biti održan Sajam zapošljavanja, najavio je direktor Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u ovom gradu.

Učešće na Sajmu najavilo je preko 20 poslodavaca koji su zainteresovani za prijem šezdesetak radnika različitih profila i svih stručnih sprema – rekao je Đorđević, dodajući da je posle prolećnog Sajma zapošljavanja svaki treći učesnik uspeo da nađe posao.

Đorđević kaže i da će Filijala NSZ, krajem novembra ili početkom decembra, organizovati četiri različita kursa za prekvalifikaciju 40 nezaposlenih lica.

– U Pirotu ćemo organizovati četiri kursa za pekare, kozmetičare, grnčare i obućare – rekao je Đorđević, dodajući da se obuka realizuje u skladu sa potrebama tržišta rada i poslodavaca. Prema poslednjim podacima Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, u Pirotskom okrugu krajem septembra na posao je čekalo 14.764 nezaposlena lica od kojih su 7.434 žene. Najviše nezaposlenih je u pirotskoj opštini – 8.479, U Beloj Palanci na posao čeka 2.657, u Babušnici – 2.027, a u Dimitrovgradu 1.601 lice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari