Na ovogodišnjem Međunarodnom i regionalnom sajmu privrede u Subotici pojaviće se rekordan broj izlagača – čak 238 privrednih subjekata iz osam zemalja (Srbije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Nemačke, Izraela, Italije i Slovenije), predstaviće svoje proizvode u Hali sportova, na šestoj manifestaciji ove vrste.

Sajam organizuju JP Subotičke pijace i Pokrajinski sekretarijat za privredu, uz pomoć Regionalne privredne komore Subotica i mađarske firme V land.

Kako najavljuju organizatori, ovogodišnji sajam će biti znatno sadržajniji, a sam grad će se predstaviti između ostalog i svojom turističkom ponudom, svojim investicionim potencijalima, i novim servisima javnih i komunalnih preduzeća.

Veliki broj učesnika, po tradiciji, imaju Hrvatska i Mađarska, čije firme dolaze najčešće preko regionalnih privrednih komora, koje međusobno održavaju dobru komunikaciju. Poseban štand ima grad Osijek i 12 preduzeća iz ovog grada, koja nastupaju preko Hrvatske privredne komore, odnosno Virovitičko-podravske županije. Iz Mađarske dolazi ukupno 36, od kojih će dvadeset biti predstavljeno na zajedničkom štandu Republike Mađarske.

Prateća manifestacija sajma biće prodajna izložba domaće hrane, vina i rakije „Ukusi tradicije“, koja će od 8. do 10. juna biti priređena na Trgu slobode.

Kao prateći deo sajamskog programa najavljeno je 12 stručnih, među kojima je i seminar posvećen sertifikaciji domaće hrane. Takođe, nastavlja se manifestacija domaće hrane „Ukusi tradicije“, u okviru koje se predstavljaju tradicionalne kuhinje, organizuju degustacije i promovišu prehrambeni proizvodi. Sajam se zatvara 9. juna, kada će biti dodeljene i nagrade najboljim izlagačima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari