Dani mađarske kuhinje u Skorenovcu 1Foto: Plakat

Međunarodna gastronomska manifestacija “Dani mađarske kuhinje”, jedanaesta po redu, održava se danas i sutra u Skorenovcu, kod Kovina.

Sve počinje od 18 časova – otvaranje izložbe likovnih radova učenika, uz prigodni program, a ono glavno je sutra, podseća Podunavlje.info, kada će pred domaćinima i gostima Skorenovca biti karakteristična mađarska kuhinja, sa velikim izborom specijaliteta iz ovog kraja.

Posetioce očekuje veliki broj izlagača na čijim se štandovima mogu naći razni gurmanluci, poput gulaša od jelena ili divlje svinje, sarmice od mlevene svinjetine, kao i različiti domaći suhomesnati proizvodi, od kojih su najpoznatije skorenovačke kobasice.

Pored specijaliteta sa mesom, sladokusce očekuju i raznovrsne poslastice od maka, oraha i višanja, a za one koji to još nisu probali, čipkane krofne.

Prema podacima Turističkog informativnog centra u Skorenovcu, ovo južnobanatsko selo godišnje poseti više od 5000 turista, pretežno inostranih.

Skorenovac je od Kovina udaljen šest, od Smedereva 17, od Pančeva 30 i od Beograda 46 kilometara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari