Danica Grujičić imenovana za v.d. direktora Instituta za onkologiju

Ostavite komentar


  1. Svi oni postaju v.d. direktori, niko ne postaje „puni“ direktor više…

  2. jel’ to ona sto je trazila od familije 6000 evra za ruski lek ? Pozicija na koju je dosla ce joj dati jos vise mogucnosti da prodaje lekove koji se testiraju u Srbiji. Zasto uvek pokresan izbor ??

    1. Ne,
      To je ona koja je spasila stotine zivota, ona koja zivi za svoje pacinente i predana je svom poslu kao retko ko. To je ona koja je uspela da se izbori za Gama noz na Klinickom centru, pa bolesnici iz Srbije ne moraju da idu za Tursku ili Hrvatsku na tretman istim.
      To je ona koja mladima usadjuje prave vrednosti i merila. To je ona koja je i mene operisala 2012. godine, i kada sam pozeleo da se na neki nacin zahvalim za sve, receno mi je sa vise strana da slucajno ne pomislim da joj kupim ikalav poklon jer se ljuti zbog takvih namera, nego da dotiram nesto Klinici za neurohirurgiju, ako vec imam zelju.
      Tako, Gorane, sramota da te bude za to sto si napisao! Ne znam kako uopste dozvoljavaju svakom da napise svaku glupost koja mu padne na pamet….

  3. Da li je i ova gospođa iz Užica stručni kadar esenesovaca? Verovatno jer odgovara njihovom sistemu- na mesta koja zahtevaju visoku stručnost i iskustva u praksi, postavljaju ljude drugih stručnih profila. Neurolog -direktor Instituta za onkologiju? Pa SNS sa navodno pola miliona članova mora da ima bar jednog uspešnog radiologa za to radno mesto- ili?

    1. Uz dužno poštovanje, gospodine, ona nije neurolog, nego neurohirurg i zadnjih 20 godina je načelnik onkološkog odeljenja na neurohirurgiji i bavi se isključivo bolesnicima sa tumorima. Ja, kao koleginica, nisam profesorkin fan, niti me ona preterano oduševljava, ali stručnost i znanje su nešto što joj se ne može osporiti, tako da je svakako kompetentna da bude direktor jedne onkološke bolnice!

      1. Profesorka Dana je samo sebi natovarila jos jedno breme. Ako je po ceo dan u operacionoj sali kako moze jos 100%sebe da sa na drugom mestu. Mislim da joj to nije trebalo. Bolece je glava, a treba da doceka penziju i da jos uziva u njoj. Zelim joj sve najbolje u zivot u. Treba malo da misli i na sebe

      2. Baš nemate pojma dragi stari Beograđanine,
        zašto jedan Neurolog ne bi bio direktor onkologije…pa pretpostavljam da je ko zna koliko tumora operisala…radiolozi ne operišu već postavljaju diagnose…
        a na kraju je bitno da ima kao direktor mnoge druge sposobnosti koje se mogu povezati sa strukom koju dobro poznaje.
        zašto su Srbi toliko ljubomoran i zavidan narod…radila sam u zdravstvu i sve sam to doživljavala…nažalost , to nas i sprečava da se otvorimo, napredujemo.Žalosno.

  4. Svaki ko prihvati bilo kakvu „sinekuru“ od ovog i ovakvog rezima,sve je rekao o sebi.

    1. Ne,hajde neka sve stane dok sns ne padne s vlasti.Vrlo glup komentar.Ako ova zena stvarno ukine listu cekanja i obezbedi nove lekove,onda joj treba odati priznanje.Najlakse je unapred kritikovati.

  5. Potpuno je neozbiljno da neko radi direktorski ili posao gradonačelnika onako uzgred, kao hobi. Znači voditi instituciju sa preko 1000 zaposlenih nije posao koji zahteva celog čoveka, puno radno vreme? Da ne govorim o gradonačelnikom mestu. Ili su oni zapravo toliko genijalni da mogu samo da se pojave negde i sve se samo rešava…

  6. Ne docekujem ovu vest na noz, nego iskreno sumnjam da se bilo ko moze valjano posvetiti jednom angazmanu, ako u startu ima dva angazmana. Od ove dve funkcije ne zna se koja je teza i zahtevnija, mislim da je nedostajalo vremena da se optimalno obavlja i jedna, a ne dve. Nema tog coveka koji moze valjano da radi dva ozbiljna posla istovremeno.

  7. mnogo ranije, za vreme tita, nisam znala ko je ministar ovoga ili onoga, ko je direktor koje ustanove…a sad moramo znati i ko je direktor kog odeljenja

  8. Zar nije bilo ni jednog profesora sa Instituta koji bi se prihvatio ovog posla?
    Kako će ona upravljati jednom posebnom zdravstvenom ustanovom, a sama izjavljuje da će ostati „formacijski“ na neurohirurgiji? Čemu ovo?

    1. Nije ni jedan od zapislenih prihvatio da bude Vucicev bespogovorni predradnik. Grujicicka je bila u DS, pa potpredsednica i predsednicki kandidat SDS, pa je sada postala zakleta snsovka. A kao takva, moze sve! Pa pogledajte njenog sadasnjeg lidera, ali i kolege doktore: mali, nesa od Beograda, Jorgovanka, ….

  9. Interesantno je, u poslednje vreme česte su ostavke iz „ličnih razloga“ ??!!! A onda postavljaju ljude na mesto V D -a ??

    1. Profesor je ozbiljno bolestan, tako da u ovom slučaju nema mesta teoriji zavere.

  10. Lepo je videt da je ova licemerna štetočina konačno nagrađena za svoje političko delovanje.

  11. Nisu mi jasne ove moje kolege, ali zaista! Umesto da se bave onim što najbolje znaju, oni se upuštaju u politiku, prljaju svoje ime bez potrebe i izlažu se dodatnom stresu i pritiscima, kao da im je malo ludila u zdravstvu! Čemu takvi kompleksi veličine?!

    1. Puno para i neograničene moći je u igri.Danas je biti na funkciji kao biti Bog.Radiš sve kako želiš,kršiš zakone,uzimaš pare kroz prljave poslove i ne odgovaraš nikome dok poštuješ vođu.Eto objašnjenja.

      1. Sve razumem, samo mi pomalo žao profesorke. Izgubila je kompas, srlja iz gluposti u glupost kao muva bez glave, a šteta, odličan je hirurg i još bolji predavač i ispitivač! Mogla je biti “bog” neurohirurgije, ovako svojim glupostima samo gubi kredibilitet!

  12. Za druge ne znam, ali ako o ovakvoj ženi možete da kažete bilo šta negativno, onda stvarno sa vama nešto nije u redu…

  13. Poznata po osnivanju komisije za proučavanje posledice izazivanja raka kao direktnog uticaja Nato bambardovanja osiromašenim uranijumom.Falsifikovali su dva izveštaja i bez direktnih dokaza skreću pažnju javnosti da je Natao odgovoran.Tu naravno pored dve plate dobija i treću.Istovremeno odbija legalizaciju medicinskog kanabisa bez jasnih argumenata.Huška protiv primarnih institucija u zdravstvu ,tj zalaže se za zatvaranje domova zdravlja.Na kraju sa Lončarem u timu pruža podršku vučiću,pravi motivacione propagandne govore deci da ostanu ovde,glorifikujući „napore“ vlade i ulepšavajući stvarnost.Radi na klinici,na fakultetu,u toj anti nato komisiji,uzima pare od propagandnih govora i na kraju evo još jedna titula.Sledeće je pomoćnik ministra zdravlja.Bravo napredna Srbijo,i ne zaslužujemo bolje.

  14. Све честитке професорки Даници Грујичић на овако одговорној позицији. Несумњиво је да ће професорка својим знањем и залагањем, на стручан и одговоран начин допринети унапређењу праксе у лечењу великог броја оболелих од малигних болести.

  15. Bila sam presretna kad sam cula da je dr Grujicic postavljena za V.D.a i verovala da ce stvarno biti onako kako kaze. Moja majka ceka od decembra da se stanje resi. Prvo mesec i po dana na GAKu, pa mesec i po dana biopsiju a veo, sa II na III kategoriju kancera iz dana u dan ceka prijem na Onkoloski institut. Redovno pratimo listu cekanja koja navodno ne postoji. Danas je trebala da bude na prvom mestu a pala je na trece. Jel to ta reorganizacija? Kome sada verovati? Pacijent koji nije bio zivotno ugrozen a ceka na zracenje od 5.4. do danas je i dalje zivotno neugrozen?

  16. Moja cela familija je zahvalna svima u klinickom centru Srbije i samo zbog njih moja Cerka ovog meseca puni 4 godine.
    Nadam se da ce moja cerka jednog dana spasavati zivote kao sto to cini Danica i njene cenjene kolege KCS.
    Pored neurohirurgije zelim da se neizmerno zahvalim timu interventnih radiologa koji su u angiosali dva puta radili intervenciju od pet sati i drugu skoro cetiri sata noseci olovne prsluke nisu se predali i spasili jos jedan zivot, jos jedno dete.
    Pored Francuskog izuzetnog radiologa Christophe Cognard i Naseg hrabrog Ivana Vukasinovica dugujem zahvalnost svima iz angiosale, B odeljenja i naravno Danici Grujicic koja je ovim ljudima dala uzor svojim nesebicnim zalaganjem i odricanjem od mnogo cega.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.