Danica Grujičić imenovana za v.d. direktora Instituta za onkologiju 1Dr Danica Grujičić Foto: Medija centar/ wikipedia

Vlada Srbije imenovala je neurohirurga Danicu Grujičić za vršioca dužnosti Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, pišu „Večernje novosti“ od petka, 10. maja.

Grujičić je za taj list kazala da će joj tri glavna prioriteta na novoj poziciji biti ukidanje liste čekanja, jačanje kapaciteta radioterapije i uvodjenje inovativnih lekova za onkološke pacijente.

„Ovu funkciju sam prihvatila najviše iz uverenja da mogu da pomognem da se te liste ukinu, da se osnaži radijaciona terapija, uvedu novi lekovi za koje je dokazano da pomažu obolelima, ali da se na Medicinskom fakultetu kao poseban predmet uvede onkologija, jer mladi lekari moraju da imaju osnovna saznanja o onkologiji i radioterapiji“, rekla je Grujučić.

Profesorka Grujučić je načelnica medikalne onkologije Klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije, a rukovodjenje Institutom za onkologiju preuzima od hirurga Radana Džodića koji iz privatnih razloga više ne može da obavlja tu funkciju.

Grujičić je za „Novosti“ rekla da će ibuduće, „formacijski“ ostati na Klinici za neurohirurgiju gde će kao i do sada primati pacijente i da će primati tu platu, ali ne i platu direktora Instituta za onkologiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari