Danilo Vučić, Vlado Georgiev i drugi opet mogu u Crnu Goru 1Foto: Twitter / @VladoGeorgiev

Zabrana ulaska u Crnu Goru ukinuta je za 18 stranaca kojima je ta mera izrečena iako nisu postojali zakonski razlozi, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore, navodeći da su te odluke preispitane i kinute. Vijesti pišu da su među strancima Vlado Georgiev, Danilo Vučić, Vladimir Đukanović i Zvezdan Terzić.

“Stupanjem na dužnost ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, odnosno novog rukovodstva Uprave policije, izdate su odgovarajuće smernice i nalozi u cilju preispitivanja pojedinih zabrana ulazaka u Crnu Goru donesenih u periodu prije stupanja na dužnost sadašnjeg ministra unutrašnjih poslova i novog rukovodstva Uprave policije za koja su postojala saznanja da nisu postojali razlozi predviđeni Zakonom o strancima”, saopštili su iz Uprave policije.

Prema tom zakonu strancu se neće dozvoliti ulazak u Crnu Goru ako to zahtevaju razlozi nacionalne, odnosno unutrašnje bezbednosti ili javnog zdravlja.

Iz tUprave su saopštili da su saznanja o nepostojannu razloga za zabranu proizašla iz zahteva advokata stranih državljana, njihovih pritužbi, navoda medija i slično.

“Shodno navedenom za pojedine strance kojima je bio zabranjen ulazak utvrđeno je da ne postoje zakonski razlozi te su mere zabrane ulaska uklonjene iz elektronskih aplikacija za kontrolu i prelaženje državne granice. Pored ovih slučajeva vršeno je uklanjanje ove mere i nakon što su organizacione jedinice nadležnih sektora i centara bezbednosti utvrdile da ne postoje ili su prestali da postoje razlozi propisani Zakonom o strancima”, kazali su iz Uprave policije.

Radio-televizija Cre Gore objavila je večeras da su među onima kojima je ukinuta zabrana sin predsednika Srbije Danilo Vučić, predsednik Odbora za pravosuđe i državnu upravu i član Odbora za kontrolu službi bezbednosti Vladimir Đukanović, predsednik FK Crvena Zvezda Zvezdan Terzić, Milica Đurđevic iz Zavetnika, pevač Vlado Georgijev i bivši fudbaler Dušan Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari