darija kisićFoto: FoNet/ Milica Vučković

Ministarka za brigu o porodici Darija Kisić izjavila je u gostovanju na televiziji K1, da dečak osumnjičen za ubistva u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, neće izaći iz psihijatrijske ustanove u kojoj se trenutno nalazi.

„Ne može da se desi da ovaj dečak bude pušten, kao što pišu mediji. On je u zdravstvenoj ustanovi. Kada je u pitanju ugrožavanje okoline ili potencijalno ugrožavanje okoline, čitav niz relevantnih aktera je uključen“, izjavila je Kisić.

Ona je dodala i da se dosta govorilo o prevenciji iako uzroci tragedija na Vračaru još uvek nisu poznati.

„Dete je iz socijalno kompetentne porodice visokobrazovanih rodtelja koji lepo zarađuju, i to pokazuju sve procene centra za socijalni rad. Tiršova je zbog saniranja rane na usni pre dve godine, zbog potencijalnog vršnjačkog nasilja, obavestila policiju i po difoltu se odmah uključio Centar za socijalni rad i obavio nadzor“, rekla je Kisić.

Ona je navela da je dugo postojao niz okidača koji su doveli do tragedije i da će za procene veštaka iz različitih oblasti trajati duži vremenski period.

Ministarka Darija Kisić se nije upisala u knjigu žalosti.

„Nisam se upisala u knjigu žalosti. Ko je taj ko određuje kako se žali i gde se žali? Prvo veče sam sa ćerkom otišla i ponela cvet, nošena tugom u toj ulici te noći. Nisam imala strategiju, to mi je bio osećaj. Je l’ mislite da ko se upisao da tuguje više od onog ko se nije upisao? Ovaj događaj je upisan u knjigu žalosti u našim srcima. To će večno biti tako „, rekla je Kisić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari