Ministarka Darija Kisić Tepavčević izabrana za redovnu profesorku Medicinskog fakulteta u Beogradu 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Darija Kisić Tepavčević, ministarka za brigu o porodici i demografiju u Vladi Srbije, izabrana je u zvanje redovne profesorke Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu za užu naučnu oblast epidemiologija.

Kisić Tepavčević je juče promovisana u redovnu profesorku na sednici Senata Univerziteta u Beogradu.

Kako se navodi na sajtu Vlade Srbije, Darija Kisić Tepavčević je završila Medicinski fakultet u Beogradu 2001. godine.

Obavezni lekarski staž obavila je tokom 2001. i 2002. godine na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, a stručni ispit je položila u septembru 2002.

Magistarski rad odbranila je 2006. godine.

Doktorsku disertaciju pod nazivom „Prediktivna vrednost kvaliteta života u proceni ishoda bolesti kod bolesnika sa multiple sklerozom” odbranila je na Medicinskom fakultetu u Beogradu 2010. godine.

Specijalizaciju iz epidemiologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu završila je 2008. godine, a supspecijalizaciju iz epidemiologije nezaraznih bolesti – 2017.

U maju 2007. je izabrana u zvanje asistentkinje na Institutu za epidemiologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

U februaru 2011. godine izabrana je u zvanje docentkinje.

Od juna 2017. godine bila je vanredna profesorka za užu naučnu oblast epidemiologija, a u januaru 2023. je izabrana za redovnu profesorku.

Od februara 2019. godine drži nastavu iz oblasti epidemiologije i na Medicinskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici.

Koautorka je šest knjiga iz oblasti medicine.

Ukupan broj objavljenih naučnih radova sa SCI liste je 122.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.