Davenport: Ne bavimo se pojedinačnim slučajevima 1

U izveštaju Evropske komisije se ne bavimo pojedinačnim slučajevima koji su predmet rada nadležnih organa, predmet rada Tužilaštva, izjavio je danas šef delegacije Evropske unije Majkl Davenport na pitanje o rušenju objekata u Savamali.

To je uobičajena praksa, ne samo za Srbiju, već i druge zemlje kandidate. To ne znači da se ne interesujemo šta se dešava, rekao je Davenport novinarima prilikom obilaska zgrade suda u Katanićevoj ulici.

Davenport je napomenuo da se u izveštaju navodi da bi trebalo da se poštuju preporuke nezavisnih regulatornih tela.

Mi pratimo kao Delegacija, u ime Evropske komisije, dešavanja u Srbiji, uključujući i ono što se dogodilo u Hercegovačkoj ulici 24. i 25. aprila i posle toga u vezi sa tim incidentom, rekao je Davenport.

Sada je na nadležnim organima da primene preporuke, na primer Zaštitnika građana, deo je na Tužilaštvu, ali nije na meni da komentarišem rad Tužilaštva, poručio je Davenport.

On je pozdravio sporazum Beograda i Prištine o telekomunikacijama, naglasio da treba poštovati rokove koji su definisani sporazumom i izrazio je nadu da će to imati pozitivan uticaj i na primenu sporazuma o Zajednici srpskih opština i energetici.

Davenport je ponovio da je spreman da ponovo dođe u Skupštinu Srbije i predstavi izveštaj Evropske komisije o Srbiji, kada ga pozovu predsednica parlamenta Maja Gojković ili predsednica Odbora za evropske integracije Marinika Tepić i kada se, naravno, stvore uslovi za tako nešto.

Delegacija je spremna da predstavi izveštaj i drugim zainteresovanim stranama, privrednicima, organizacijama civilnog društva i to ne samo u Beogradu, rekao je Davenport. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari