Dečak (12) žrtva vršnjačkog nasilja na putovanju organizovanom u privatnoj režiji 1Foto: Franz P. Sauertejg / Pixabay

Slučaj vršnjačkog nasilja u kome je prema pisanju medija povređen dvanaestogodišnji učenik, nije se dogodio na ekskurziji, saznaje Danas.

Kako nam je nezvanično potvrđeno, putovanje je organizovano u privatnoj režiji nastavnika i učenika, a škola sa tim nije imala ništa.

Prema pisanju Telegrafa, lekari iz Instituta za majku i dete u Beogradu pozvali su policiju i obavestili da je u pratnji roditelja primljen dečak (12) koji ima povrede po telu, a zadobio ih je od vršnjaka.

Prema saznanjima tog medija, o slučaju je obavešteno i nadležno tužilaštvo u Beogradu.

Slučaj se dogodio 21. januara, kada je u toku bio zimski raspust.

U istrazi su do sada u pratnji roditelja izjave dali učenici koji su mučili druga, nastavnica koja ih je vodila i dečak koji je žrtva vršnjačkog nasilja, prenosi Telegraf pisanje beogradskih medija.

„Policiju su 21. januara ove godine pozvali lekari iz bolnice. Maloletnika su doveli roditelji koji su ispričali da im je sin bio na ekskurziji i da je tamo zadobio povrede po telu. On je imao vidljive masnice i ogrebotine. Dečak je tvrdio da su pokušali i šipkom da ga povrede, ali da nisu uspeli. Bio je u teškom psihičkom stanju“, kazao je sagovornik blizak slučaju.

Kako se saznaje, učenika su vršnjaci tukli, a zatim pokušali da ga povrede i šipkom.

U nameri da saznaju više detalja o ovom slučaju, ekipa Telegrafa je posetila školu. Međutim, rečeno im je da niko od nadležnih nije u mogućnosti da govori o vršnjačkom nasilju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari