Novi Klinicki centar u NisuUKC Niš: Foto Beta/Saša Đorđević

Dečak iz Pirota (13), koji je ranjen u nedelju 8. januara u lovu u ataru pirotskog sela Vlasi, u koji ga je poveo otac, prebačen je na dalje lečenje u Klinički centar Srbije, potvrdio je jutros Univerzitetski klinički centar Niš.

Zbog specifičnosti povreda, a i lekara određenih specijalnosti koje UKC Niš nema, a koje su neophodne za dalje lečenje trinaestogodišnjaka iz Pirota koji je povređen u lovu, te nakon ponovne celokupne dijagnostike i konzilijarnog sagledavanja timova specijalista, doneta je odluka da se pacijent prebaci na dalje lečenje u Univerzitetski klinički centar Srbije”, saopštili su u niškom UKC.

U ovoj ustanovi su juče ujutru kazali da je stanje dečaka stabilno, te da je on trenutno svestan i komunikativan.

“Trinaestogodišnjem pacijentu iz Pirota, nakon prijema i dijagnostike, grudni hirurg je zbog povreda grudnog koša uradio torako- drenažu. Tokom večeri, neurohirurške povrede glave sanirane su operativno i pacijent je trenutno hospitalizovan u intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju”, rekli su tada u UKC.

Prema prethodnim navodima niškog UKC, dečak  ima prostrelnu ranu u predelu butine i bedrene kosti i povredu glave, grudnog koša i abdomena.

U Urgentni centar UKC dovezen  je “nakon  hirurškog zbrinjavanja i dijagnostičkog CT” u Opštoj bolnici u Pirotu.

Policijska uprava Pirot je juče saopštila da je uhapsila Piroćanca D. I. (58) zbog sumnje da je u lovu pucao u dečaka i tom prilikom mu naneo teške telesne povrede.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu uhapsili su D.I. iz ovog grada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teško delo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti”, navodi se u saopštenju.

Pirotska PU je dodala da je osumnjičeni  D.I. u lovu pucao u divljač, a deo sačme pogodio dečaka.

Njemu je po nalogu Osnovnog javnog tužioca određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden tužiocu”, navela je pirotska PU.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari