Dečak peti dan na respiratoru 1Foto: EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

U Univerzitetskom kliničkom centru Niš na respiratoru se nalazi osmogodišnji dečak iz sela Džepa u opštini Vladičin Han kod koga je potvrđeno prisustvo korona virusa i njegovo opšte stanje je veoma teško, potvrdili su danas u ovoj ustanovi za naš list.

Prema navodima u UKC, dečak uz kovid 19 ima i pridružene bolesti, kao što su mišićna distrofija i urođena bolest pluća, zbog čega mu je život ugrožen. On je priključen na respirator 15. aprila.

Dečakov otac Stanko P. je kazao novinarima da je od kovida 19 obolela čitava porodica – on, supruga i troje dece, a da je stanje njegovog četvorogodišnjeg sina najteže. Stanko se nalazi na lečenju u kovid bolnici zdravstvenog centra u Surdulici, njegova ćerka je završila lečenje u niškom UKC, a supruga i jedno dete su se lečili kod kuće.

Na niškoj Klinici za dečije interne bolesti kazali su za naš list da je ovaj dečak treće dete u dečijoj kovid bolnici UKC od početka epidemije koje je priključeno na raspirator.

U ovoj kovid bolnici niškog UKC je od početka epidemije u martu prošle godine hospitalizovano više od 800 dece, od kojih je 250 bilo pozitivno na korona virus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari