Dečija igrališta u Zrenjaninu za popravku 1Foto: N. J.

Dečija igrališta u Zrenjaninu ali i u selima na teritoriji grada koja su postavljena pre deset i više godina u lošem su stanju, mnoge sprave su uništene ili nestale, a neretko one što još postoje predstavljaju opasnost po mališane.

Gradska inspekcija obišla je igrališta i tamo gde je utvrđeno da su sprave nebezbedne, dat je nalog da se one uklone.

„Uradili smo ono što je u nadležnosti inspekcije, napravili popis nebezbednih sprava i po našem nalogu one bi trebalo da se uklone“, kaže Milan Jovanov, načelnik inspekcijskih službi u Gradskoj upravi.

Od novembra prošle godine na snagu je stupio pravilnik, po kom sva dečija igrališta moraju zadovoljavati određene standarde. Po tim standardima, skoro sva igrališta starijeg datuma u gradu mogla bi biti zatvorena.

„Stanje na terenu je loše i toga smo svesni. Nemoguće ih je sva zameniti novim u kratkom roku. Zbog toga ćemo sukcesivno raditi na zameni. Dok se sprave ne zamene, popravljaćemo sve što se može popraviti“, kaže Stevan Gregović, zamenik načelnika Odeljenja za privredu i lokalni razvoj.

Prema njegovim rečima, prošle godine je izdvojeno dva miliona dinara za sanaciju najurgentnijih problema na igralištima a sada bi trebalo nastaviti sa popravkama.

Novija dečija igrališta, koja su uglavnom donacije preduzeća i kompanija u mnogo su boljem stanju, a većina njih je, baš da bi se sprečilo vandalizovanje, ograđena a ključ imaju stanari iz okolnih zgrada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari