Dečija nedelja u Kragujevcu otvorena izložbom „Svet očima deteta” 1Foto: Grad Kragujevac

Izložbom fotografija i instalacija čiji su autori deca iz Predškolske ustanove „Nada Naumović” pod nazivom „Svet očima deteta” u Narodnoj biblioteci „Vuk Karadžić”, juče je otpočelo obeležavanje Dečije nedelje u Kragujevcu.

Izložbu čini 170 fotografija i devet instalacija koje su nastale kroz zajedničku igru i istraživanje dece sa vaspitačima i roditeljima tokom razvijanja određenih projekata.

Otvaranju izložbe prisustvovao je Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada.

– Grad Kragujevac ima lepu saradnju sa PU „Nada Naumović”. Pre nekoliko meseci mališani iz vrtića „Crvenkapa” su posetili Skupštinu grada Kragujevca. Tada smo imali jedno lepo druženje, čuli smo neke njihove ideje i predloge i tom prilikom su nastale neke od fotografija sa ove izložbe, podsetio je Petrašinović.

Direktorka PU „Nada Naumović”, Milka Simić istakla je da je ova izložba jedinstvena za njihovu predškolsku ustanovu jer su prvi put prikazane fotografije čiji su autori deca.

– Želeli smo da pokažemo javnosti veštinu naše dece da koriste digitalne tehnologije, u ovom slučaju fotoaparat, a sa druge strane da približimo javnosti taj unutrašnji dečiji svet koji je i jednostavan i bogat u isto vreme, a nadasve lep, istakla je Milka Simić.

Izložba „Svet očima deteta” u galeriji Narodne biblioteke biće otvorena do petka, 7. oktobra.

Ovogodišnja Dečija nedelja odvija se pod sloganom „Šta deci treba, da rastu do neba”.

Tokom današnjeg dana, u svim vrtićima ove predškolske ustanove biće održane radionice „Tata i mama čitajte sa nama” u okviru kojih će deca i roditelji zajednički čitati knjige i razgovarati o njima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari