Deda Avram – jedan od simbola devedesetih

Dogodilo se na današnji dan – 101 godina od rođenja Dragoslava Avramovića

Ostavite komentar


  1. DEDA AVRAM KAO DEDA AVRAM

    Svaka čast Deda Avramu na trudu i postignutim uspesima u inostranstvu i zemlji. Jedna stvar smo zaboravili, Deda Avrama je otkrio Slobodan Milošević, kako bi oprao od sebe ljagu osiromašenja građana Srbije. Naime, par godina je izvlačio novca građana sakrivenog po slamaricama da bi ga izneo na Kipru i ko zna gde, smanjenjem plata sa nekoliko stotina maraka na par desetine maraka. To je period najveće bede od Drugog svetskog rata u Srbiji. Deda Avram je bio robot Miloševića i čijim rukama je bio upravljač. Avram je bio dobar sve dok nije shvatio da je ojačao i postao opasnost za Slobodana i očistio ga kao prljavu ritu bacivši je u kontejner. Šta je sve ovaj narod preživeo i doživeo zna, a šta će preživeti sa novom diktaturom možda i ne zna. Znače, ali kasno!?

  2. … mislim da ovaj narod nezna šta je živeo i preživeo niti ima kapacitet da to shvati, niti sebe ceni jer da je tako ne bi glsao za istu vlast od koje je doživeo sva poniženja i šikaniranja!

    1. Deda Avram je stalno ponavljao da je iza novog dinara stajalo poverenje koje su građani imali. Drugo, u bankama si mogao da promeniš dinare u marke i obrnuto. Sećate se da je pre toga postojao jedan kurs za povlašćene a drugi realni, ulični kurs za sve ostale.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.