Dejan Nikolić "Kantar": Nisam pretio novinarima OK Radija 1Dejan Nikolić Kantar, Foto: Lična arhiva

Novinari nisu moji neprijatelji, otuda me iznenađuju javna prozivanja nekih „medijskih stručnjaka“ koji me povezuju sa onim što se dešava u vezi sa novinareima OK Radija i njihovim prostorom, pogotovu kada odem na lice mesta da objasnim gospođi Oliveri Vladković da sa ovim nemam nikakve veze, kaže u razgovoru za portal Danasa kontroverzni biznismen iz Vranja Dejan Nikolić „Kantar“.

On navodi da sve što se desilo do sada, od lomljenja stakala, prskanja inventara u kafe klubu OK Radija, do zazidavanja prozora „nema nikakve veze sa njime lično“.

„Priča se po gradu da to rade, navodno, neki moji ljudi, a ja sa time nemam nikakve veze. Na kraju, neka policija utvrdi ko su počinioci i neka oni kažu da li sam im ja bilo šta naredio da oštete ili da bilo kome prete“, navodi Nikolić, koji kaže da se nalazi na kućnom izdržavanju kazne ali da ima policijsko odobrenje da određeno vreme provede van kuće.

„Otišao sam kod Olivere Vladković, vlasnice OK Radija, da je obavestim da nemam namere da bilo koga iseljavam, da ja ne zidam sporni objekat već da je to u nadležnosti stanara zgrade koji u njoj žive. Nekorektno je, u najmanju ruku, da moj čin dobre volje i odlazak na razgovor bude iskorišćen da mi se u javnosti još jednom pripišu navodne pretnje koje sam ponovio gospođi Vladković, što nije tačno. O tome može da se izjasni i sama vlasnica OK Radija“, navodi Nikolić.

Na pitanje da li je tačno da je vlasnici OK Radija ponudio, navodno, 300.000 evra da se iz toga prostora iseli redakcija ovog medija kao i kafe klub, on kaže da je u pitanju „notorna laž“.

„Čaršijska izmišljotina iz zluradosti. Nisam zainteresovan za kupovinu tog objekta, pre svega, što aktuelna vlasnica ne poseduje uredne papire o vlasništvu. U tom objektu nekada je bila prodavnica Fabrike obuće „ČIK“ iz Kumanova. Kada je došlo do raspada zemlje, vlasništvo je prebačeno na novoosnovano preduzeće „ČIK“ Beograd, preko koga je, prema mojim informacijama, objekat kupio pokojni suprug sadašnje vlasnice OK Radija. Ja nisam navikao da se bavim kupovinom objekata koji nisu u legalnom vlasništvu onih koji bi da ga prodaju, a tu se već javlja država Severna Makedonija. Nemam namere da ulazim u takve poslove“, naveo je Nikolić.

On kaže da „od policije očekuje da se sve do detalja razjasni, i da o svemu konačnu reč donese nadležno tužilaštvo“ sa kojim je spreman „na svaku vrstu saradnje“.

„Što se tiče rušenja objekta koji je podignut u blizini OK Radija, a gde se nalazi i objekat moje kladionice, to prepuštam nadležnim inspekcijskim organima i u to ne želim da se mešam, jer je to pokrenuto od strane stanara, a ne od mene“, navodi Nikolić za portal Danasa.

 

Ko je Dejan Nikolić

Vranjanac Dejan Nikolić je vlasnik više kladionica i kazina u Vranju, ali i drugim gradovima u Srbiji.

U podmetnutoj bombi ispod njegovog automobila u Vranju teško je povređen i amputiran mu je deo potkolenice.

Poslednji incident zabeležen je kada je Nikolić u zgradi Policijske uprave Vranje pokušao da „poravna račune“ sa bivšim načelnikom vranjske policije Igorom Živkovićem, koji je ubrzo smenjen sa te funkcije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari