OK Radio povodom incidenta u kafiću "No comment": Kazniti nasilje u kom je ugrožena i bezbednost novinara 1Vandalizam u kafiću "No comment" / Foto: OK Radio

Redakcija OK Radija oglasila se povodom incidenta koji se u sredu popodne dogodio u kafiću „No comment“ u centru Vranja u objektu u kom i radio ima prostor, apelujući da se „zaustavi nasilje i samovolja“.

Jedna osoba je, sa kantom farbe na leđima, ušla u prostorije kafića „No comment“ – koji se nalazi u zajedničkim prostorijama sa redakcijom OK Radija – u vreme kada u ovom ugostiteljskom objektu nije bilo gostiju.

„Uz pomoć prskalice, ovo lice bezobzirno prska sve na šta naiđe. Ovaj, na prvi pogled, bizaran incident, zapravo je samo nastavak prljave kampanje koji se vodi već neko vreme. Prethodio mu je vandalski napad pre mesec i po dana, kada su trojica maskiranih huligana tokom noći polupala veći deo stakala na izlogu kafea. Istraga povodom tog napada još uvek je u toku“, navodi se u saopštenju OK Radija.

Najnoviji incident „neprikriven je vandalski čin“, poručuju iz ovog lokalnog medija i dodaju da je to izazov za čitav pravni sistem Srbije.

„Nasilnici svojom bahatošću i bezobzirnošću žele da stave do znanja da su iznad zakona i pravnog poretka Srbije, ali i svih civilizacijskih normi. Iza svega stoje nezakonite radnje čiji je cilj potencijalno ugrožavanje i uzurpacija imovine i poslovanja OK Radija i kafea ‘No Comment’. To dokazuju otvorene pretnje koje smo dobijali. U interesu istrage detalje za sada nećemo objavljivati, ali želimo da naglasimo da to nećemo dozvoliti“, piše u saopštenju OK Radija.

Sve činjenice i dokazi prosleđeni su istražnim organima, a iz OK Radija „očekuju da oni reaguju po zakonima Republike Srbije“.

„Verujemo u pravni sistem i demokratski poredak i očekujemo da se nasilje, samovolja i bezakonje zaustave, a krivci primereno kazne. Kako su u pitanje dovedeni i bezbednost novinara i ugrožavanje njihovog posla, očekujemo i adekvatnu reakciju kolega i čitave struke. Samo solidarnošću možemo zaštititi, pre svega, sebe i svoju profesiju, a time i javni interes svih građana Srbije, poručuju iz ovog lokalnog medija.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari