Dekan Arhitektonskog fakulteta: Ispitne obaveze profesora optuženog za seksualno uznemiravanje preuzeće komisija departmana za arhitekturu 1Foto: Youtube/Screenshot/Beogradzivi

Ispitne obaveze studenata sa studijske celine na kojoj predaje profesor Arhitektonskog fakulteta, koga su studentkinje u anonimnim svedočenjima optužile za seksualno uznemiravanje, u ovom momentu privremeno će preuzeti komisija departmana za arhitekturu, kaže za Danas Vladimir Lojanica, dekan Arhitektonskog fakulteta.

– Ova informacija se može videti i kod nas na sajtu fakulteta, kao i apel da svi koji se po ovom pitanju osećaju ugroženo kontakturaju našeg poverenika zaduženog za ova pitanja, kako bismo mogli nešto da preduzmemo i institucionalno ih zaštitimo – kaže dekan.

Kako je Danas ranije pisao, društvenim mrežama šire se ispovesti anonimnih studentkinja Arhitektonskog fakulteta koje opisuju situacije seksualnog uznemiravanja, od toga da su bile izložene nepristojnim i neprimerenim komentarima, fizičkim dodirima i gestovima jednog profesora zbog kojih su se osećale nelagodno.

Kako se navodi u saopštenju na sajtu fakulteta, „u svetlu aktuelnih navoda na društvenim mrežama i u medijima“, fakultet apeluje na sve koji se po ovom pitanju osećaju ugroženo da se obrate povereniku za ravnopravnost Fakulteta.

U saradnji sa Upravom fakulteta, preduzećemo neophodne korake, propisane zakonom, u cilju rešavanja situacije- kaže za Danas Jana Dimitrijevic, studentkinja prodekan Arhitektonskog fakulteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari