Dekanka Filološkog o novim članovima Saveta: Očekujem da stave dobrobit fakulteta iznad sopstvenih političkih stavova i ličnih interesa 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Iva Draškić Vićanović, dekanka Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, kaže za Danas da očekuje da svi članovi Saveta fakulteta uvažavaju autonomiju univerziteta, slobodu mišljenja i dobre akademske običaje i da u svom radu u Savetu stave dobrobit Filolološkog fakulteta iznad sopstvenih političkih stavova i ličnih interesa.

– Ako tako ne bude, Fakultet će reagovati, kao što je i ranije reagovao kada se članovi Saveta nisu tako ponašali, mada za te reakcije mediji dosad nisu pokazivali posebno interesovanje – rekla je Draškić Vićanović, komentarišući postavljanje novih članova iz reda osnivača, odnosno države, u Savet Filološkog fakulteta.

Dekanka Filološkog o novim članovima Saveta: Očekujem da stave dobrobit fakulteta iznad sopstvenih političkih stavova i ličnih interesa 2
Foto: Sajt Filološkog fakulteta

Podsetimo, Vlada Srbije je imenovala članove iz reda osnivača u savetima velikog broja visokoškolskih ustanova, a na spisku članova u Savetu Filološkog fakulteta je i reditelj Dragoslav Bokan, poznat, između ostalog, po ranijim ultradesničarskim stavovima i aktivnostima.

U Savetu Filološkog su i direktorka Muzeja „Nikola Tesla“ Ivona Jevtić, prof. dr Dragan Stanić, Radomir Andrić, prof. dr Žana Bojović, dr Predrag Marković, prof. dr Ivica Radovanović, prof. dr Dragan Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari