Delić: Vučić se zahvaljuje za nešto što je oteo

Predsednik Srbije tvrdi da je slanje pisma penzionerima plaćeno novcem SNS-a

Ostavite komentar


  1. Da li ovim tekstom urednisto promovise glupost ili neznanje. Ja mogu da razumem ogorcenost penzionera zbog umanjenja penzija. Pismo ne promovise zahvalnost na taj nacin koji se u tekstu apostrofira. Vec zahvalnost za strplhenje i razumevanje onih koji ne razmisljaju kao gospodin vojni penzioner. Mozda ja nedovoljno dobro razumem njegovo „pisca“ teksta i zeleo bi da mi neko objasni zasto bi samo povecanjecpenzija bilo po Ustavu a smanjenje nije. Za one koji ne znaju i radi bolje orijentacije u realnosti u Britaniji po odredjivanju prve penzije (sa 67.5 god starosti) nema korekcije do kraja koriscenja iste.

    1. Slazem se da je neznanje opasno.I da je i smanjenjenje,kao i povecanje legitimno.Vase neznanje je u tome sto zanemarujete da je proizvoljno nekima smanjeno,a nekima ne,a sto je protivno vazecem zakonu po kome se penzije utvrdjuju srazmerno uplacenim doprinosima.

      1. Vaše tumačenje (u vezi smanjenja ili povećanja) je u direktnoj koliziji sa Međunarodnom konvencijom o zaštiti ljudskih prava (Srbija je ratifikovala istu) koja kaže: da se dostignuti nivo stečenog prava ne može umanjivati. Može ostati isti ili se uvećavati. Takođe, u ovom slučaju, pored navedenog, povređeni su i mnogi članovi Ustava i važećih zakona. Selektivna primena Zakona o umanjenju penzija na određene kategorije penzionera je klasični vid diskriminacije što Ustav, apsolutno, ne dopušta. Bilo kako bilo, naše Pravosuđe je na potezu i ispitu da dokaže svoju nezavisnost u ispravnoj primeni slova zakona i Ustava. Kada će se to desiti, zavisi samo od njih.

      2. Najbolje da su oborili dinar, pa bi penzije nominalno ostale iste_ ali na trzistu manje vredne. Sva ta prica ima samo jedan smisao koji se zove „uravnilovka“ ili politika istih stomaka. Drugo, smanjenja nije bilo za ona sa panzijama do 25000 kojih je najveci broj i upravo ta populacija koja daje podrsku SNS.Trece, kada je poslodavac trazio da se radnici saglase sa smanjenje plata radi krize ili ce firma otici „na dobos“. Radnici u Srbiji trazili su iste plate a za „dobos“ ako dodje …. Neka dodje.

  2. Vučić je jedan mnogo bolestan čovek,ne znam baš kako se zove ta bolest kad nenormalno lažeš,vređaš,kradeš ili otimaš i stalno kukaš da te svi mrze zato što si lep,pametan,uspešan a nadasve pošten.Njemu je potrebna ustanova zatvorenog tipa pa nek tamo bude sobni starešina i leči svoje komplekse.Ja njegovo pismo nisam ni pročitao jer se ja dopisujem sa prijateljima i poštenim ljudinma,a ne sa pljačkašima i barabama.Vučiću želim ti sve najgore zato što me pored pljačkanja još i ponižavaš sa bedne 3 000 dinara a oteo si mi 3 500 evra.

  3. Da li će jednog dana i džeparoši slati pisma zahvalnosti onima koje su odžeparili.Do duše oni su oteli mnogo manje para ,ali red je da se zahvale.To je sada kulturno.

  4. Sto se nas Vojvodjana tice, glavni otimac je Pajtic, zato je i nestao sa politicke scene.

    1. Upravo. Ali problem je sto Vucic mešetari sa Pajticevim ortacima na lokalu pa Boki mirno sedi i tvituje umesto da je tamo gde zakon nalaže.

    2. Nemojte to reci u ime svih Vojvođana jer nemisle svi kao vi.Vasa namera nije casna…

    3. …a dosla, produzena ruka MMF…? Dugacka,kao sto je i visok Davos,koji je posetio…Davos???

  5. A da li ste se bunili kada su, radi kupovine glasova i koalicionih partnera vlasti povećale penzije građana za preko 20 odsto za dve godine, iako nam to ekonomska situacija nije dozvoljavala za vreme vlade Mirka Cvetkovića. Usput, inflacija je gotovo obezvredila sve to. Kada je Krkobabić Stariji tražio enormna povećanja za penzionere zauzvrat podrške SPS PUPS i JS? Iako plate radnicima koji zarađuju te penzije nisu bile povećane od 2005 godine?
    Kao što je Vučić vama, vi se zahvalite njima.

  6. Kamo sreće da nas je samo Vučić ojadio. Isto su uradili, svaki na svoj način, i oni pre njega: Milošević, Đinđić, Koštunica i Tadić. Naravno, u razaranju Srbije lavovski udeo ima i Dačić sa svojom bulumentom!

  7. Meni nije poslao i hvala mu na tome,a znam i zašto jer imaju u evidenciji da nisam njihova,dolazili u stan da provere da li ću glasati za njih i dobili odgovor kakav zaslužuju.Nije on meni vratio ni ono što mi je oteo jer mi četiri godine penzija nije usklađivana sa rastom plata pa u odnosu na prosečnu platu danas i onu iz 2014 mnogo više mi je oteo nego što vraća.Ali zato ima uporište među onima kojima protivzakonito povećava penzije(one najniže) i ti ljudi su najvećim delom njegovi glasači.

  8. Da li je oteto ili ne to je bilo neophodno da Srbija stane na noge, a plodovi tog „otimanja“ ce tek da se beru

    1. Milane, o kakvoj neophodnosti ti pričaš i stajanju Srbije na noge dolaskom na vlast SNS-a. Šta su oni to epohalno uradili 2012 god. da ovom narodu bude bolje. Posle dolaska na vlast posegli su za nova zaduživanja kod MMF-a, Svetske banke, Evropske banke, brata Bin Zajeda itd… Da su na vlasti ostali oni predhodni i oni bi to uradili, ali sigurno se nebi toliko zadužili kao ovi. To je AV mantra koju svakodnevno ponavlja za one koji ne mogu da malo trezvenije razmisle. Dug Srbije sa 14 milijardi 2012 god. otišao je za dve godine vladavine SNS-a na 25 milijardi evra. Penzije su otišle kao trošak SNS-a , a da nikada nećemo saznati kome i koliko je potrošeno jer oni ne daju fiskalni račun.

    2. Oteto, ili uzeto bez pitanja i saglasnosti (podsećam u pitanju je lična i stečena imovina koja je u iole pristojnom svetu nedodirljiva u bilo kom smislu) to mu isto dođe. A,…….“plodove“ koje ćemo da „beremo“ će se svesti na onu narodnu: „obrali smo zelen bostan“! Brali smo ga, beremo ga i braćemo ga, i to zaslužujemo kad smo ovakvi neotesani. Jedina nada ostaje u, opet, onoj narodnoj (mnogi je zaboravljaju): „da ničija nije gorela do zore“.

      1. Вучић је Суперхик отима сиромашнима и даје богатима, рецимо Николићу

    3. Milane, bote, pa tvoj gazda je vec pobrao vecinu tog otimanja, sto ce uskoro i da se vidi kad počnu da se kolju za mrvice preostalog, kao hijene.

  9. Ne preostaje nam nista nego da se borimo za svoja prava, prvo cemo podneti tuzbu, zatim idemo na izbore i to masovno, svako da povede svoje najblize, ako nas ima 700.000 opljackanih, a svako da povewde sa sobom jes jednog na izbore ito je 1.400.000. glasova, sasvim dovoljno da skinemo ove otimace, koji su unazadili zemlju tako da smo na zacelju po standardu i svim drugim parametrima. Vreme je da na vlast doju POSTENI, PAMETNI, PRISTOJNI I z d r a vi ljudi.

    1. Upravo tako!!! Ne mogu ovi satrapi da vladaju sa 20% glasova stanovnistva, ima nas mnogo vise koji ih se gadimo!!!!

  10. Nije mi u opste zao penzionera. Da svi oni razmisljaju kao Delic, ne bi Vucica sve ove godine svojim glasovim drzali na vlasti, dok ih ovaj podkrada, kao da im je mozak ostecen? … Zato Vucicu, samo nastavi da ih tako tretiras. Oni i tako nista bolje od tebe, skrajnutih penzija i lazovskih pisama ni ne zasluzuju!?

    1. O cemu da pricamo kad moja tetka kojoj je uzeo lepu svotu kaze neka je samo da deci bude bolje,dodje i kaze povecao mi je penziju vucic.Narod ne zasluzije bolje a ti omladino pasos u ruke i preko .Tamo daleko

      1. Podržavam omladinu u svemu, da sebi obezbede bolji život. Ali zašto, za početak, ne izađu na izbore, pa da nam svima bude bolje. Degutantno je više optuživati penzionere za sve.

      1. To objasni ovoj deci sto se iseljavaju i kojoj, umesto da smo ostavili prosperitetnu zemlju koju treba da naslede, poslali smo ih da izvade pasose, i pobegnu sto dalje od lazi i lopovluka!!!

        1. Prosperitetnu zemlju, za sebe i za nas, treba da stvore naša deca a ne da beže na tudje „korito“. Ako im nismo ostavili „prosperitetnu“ zemlju Velizare, ko je za to kriv? Zašto Vi niste napravili nešto da Vaša deca ostanu u Srbiji?! Ko to laže i krade u Srbiji? Znam, to su uvek ONI DRUGI, zar ne? MI SMO uvek oni POŠTENI, MARLJIVI i ISKRENI?! Državu čini narod gospodine a ako se laže i krade, to je naša kolektivna greška. Mi smo naučili sopstvenu decu da se „snalaze“ odnosno da lažu i kradu pa, kada su se „snašli“ šaljemo ih u „poštene“ zemlje?!

  11. Svi bismo mi voleli da su nam plate i penzije veće. Daleko veće nego što su ove današnje. Svi se bunimo da smo pokradeni, što je neosporna činjenica. Jesu u pravu i oni koji kažu da su penzije STEČENO PRAVO a ne socijala ili nečija milostinja. Medjutim, svi zaboravljajiu da mogu da ostanu i bez ovakvih penzija?! Ako se sećam, a sećam se veoma dobro, penzioni fondovi su bili „brokirali“, para u tim fondovima nije bilo a privreda nije bila sposobna da isplati čak ni penzije koje su nominalno, manje vredele nego ove današnje. I šta bismo onda? Od koga bismo naplatili naša „stečena prava“? Kome bismo se žalili i koga bismo tužili? Ovo aktuelno kukanje shvatam kao zloupotrebu ovog penzionera, samo u druge svrhe. Prvo smo zloupotrebljeni od aktuelnih vlasti, koje su preko ledja penzionera spašavali državnu kasu a, sada, zloupotrebljavaju nas oni drugi, za čijeg je vremena ta kasa ispražnjena odnosno, penzioneri su ponovo „batina“ ali, sada, u drugim rukama.

  12. Rekla bih da nikoga ne okrivljujem, ali sam 2010.god. otisla u penziju, jer mi je zarada u skoli, gde sam bila zaposlena, bila u istom iznosu, kao i penzija koju sam za samo jedan uslov, koji sam ostvarila, dobila i naravno ni tada kao ni sada nikoga ne zaduzujem losim recima. Hvala.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.