Delić: Vučić se zahvaljuje za nešto što je oteo 1

Predsednik Vučić mi se u pismu zahvaljuje, kao da sam ja svojom odlukom njemu dao deo svoje penzije. Ali ja njemu nisam dao ništa.

Ja smatram da mi je on oteo penziju i boriću se da mi se oteto vrati – kaže za Danas Mile Delić iz Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica komentarišući pismo zahvalnosti koji je svim penzionerima nedavno poslao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je pre dva dana, odgovarajući na novinarsko pitanje kazao da je on pismo poslao kao predsednik Srpske napredne stranke, a ne kao predsednik države, a sve u cilju da izbegne da „država snosi troškove“. On je precizirao da je slanje pisama plaćeno stranačkim novcem, jer je, kako je naveo, želeo da napravi razliku između sebe i svojih političkih protivnika.

Mile Delić koji je svojevremeno vratio predsedniku Vučiću pet hiljada dinara pomoći namenjene penzionerima, međutim, nije ubeđen da su u pitanju bila stranačka sredstva.

– Ja Vučiću više ništa ne verujem. To je čovek koji ujutru govori jedno, a onda uveče nešto sasvim drugo. Posedujem novinskih članaka za izvoz u kojima je predsednik govorio o povećanju penzija. Ništa od toga se nije obistinilo – naveo je Delić.

I iako Vučić tvrdi da je pismo poslao isključivo kao predsednik SNS-a, do tog zaključka je teško doći ako se posmatra samo pismo. U zaglavlju koverte piše Srpska napredna stranka, ali u samom pismu se ime partije nigde ne pominje.

Razmatrajući način na koji su ljudi iz SNS-a dobili spisak penzionera, Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti je pre dve nedelje pokrenuo postupak nadzora nad PIO fondom i Sekretarijatom predsednika. Iz PIO fonda su za Danas nedavno rekli da oni nisu izvor spiska penzionera.

U pismu se predsednik Vučić zahvaljuje penzionerima na „strpljenju i odgovornosti“ koje su pokazali prema svojoj državi. Podsetimo, skupština je 2014. usvojila zakon kojim su smanjene penzije, a sve sa ciljem uređenja javnih finansija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari