Delta Siti evakuisan zbog dojave o bombi: MUP dojava lažna(VIDEO) 1Foto: Delta City

Kontradiverziona ekipa Ministarstva unutrašnjih poslova nije pronašla eksplozivnu napravu u tržnom centru „Delta siti“ i ustanovljeno je da je dojava o bombi bila lažna, saopšteno je iz MUP-a.

Beograđani koji su od 17.30 sati pokušali da uđu u „Delta siti“, to nisu uspeli da učine, jer im nije dozvolilo obezbeđenje tržnog centra, ali ni pripadnici policije, prenose beogradski mediji.

Ministarstvo unutrašnjih poslova ranije je saopštilo preko sistema „192“ dobilo anonimnu dojavu da će večeras biti izvršen napad na tržni centar „Delta siti“, a odmah po pozivu na lice mesta su upućene kontradiverzione ekipe MUP-a.

Iz predostrožnosti je objekat evakuisan, a policija intenzivno radi na pronalasku osoba koje su uputile anonimnu pretnju, navodi se u saopštenju MUP.

Ilija Vučević, koji se zadesio u Delta Sitiju, kaže za sajt Danasa da se u jednom trenutku u tržnom centru začula poruka sa razglasa u kojoj su posetioci pozvani da napuste objekat zbog tehničkih problema u tržnom centru.

„Ljudi su odmah počeli da beže, neki su vrištali i trčali panično, dok su se poneki smejali i nastavili da šetaju sa decom i razgledaju izloge. Mnoge radnje su odmah zatvorene. Dok neki mirno nastavljaju s obrokom, drugi bacaju sve iz ruku i trče ka najbližem izlazu. Mnogi su i dalje ulazili u Delta siti, ali je policija u jednom trenutku počela da tera ljude napolje“, priča Vučević.

Naš sagovornik kaže da je bio veliki broj policije i interventne, a i okolne ulice oko tržnog centra su bile zatvorene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari