Deluje da komunalna policija postoji zbog zaštite vlasti

Istraživač Beogradskog centra za bezbednosnu politiku odgovarao na pitanja građana na Fejsbuk strani Danasa

Ostavite komentar


  1. Država nema autoritet pa tako ni policija. Ne možeš da kažnjavaš vlasnika pudlice koja se pokakila na travnjak dok ti na svakom uglu stoji narko diler. U ovoj državi je jeftinije nadrogirati se nego napiti se i niko ne može da me ubedi da vlast nije kriva za to.

    1. U komunalnoj policiji su utvrdjeni slucajevi u kojim su komunalni policajci odbijali da vrse svoju zakonom propisanu duznost na vise desetina poziva gradjana jer su bili u dosluhu sa licima protiv kojih su dobijali prijave, ukratko, zbog njihove korumpiranosti. Unutrasnja kontrola nije nista uradila. Sa druge strane, ko proverava biografije lica koja se prihavljuju na konkurs za komunalnog policajca i zasto nisu edukovani ni toliko da poznaju propise u oblasti u kojoj rade?

  2. Naravno da komunalna policija radi u sluzbi vlasti i onih koji su bliski vlasti tj. njeni finansijski sponzori. Evo, u Novom Sadu se masovno uklanjaju postojeci kiosci i na njihovo mesto dolaze crni objekti pod imenom „Corner kiosk“. Sada, sa pocetkom leta, vlasnik tih kioska na vise mesta postavio frizidere na sred trotoara pa majke sa decom moraju da predju na biciklisticku stazu kojom omladina juri kao na reliju. Dokle tako? Do prvog smrtnog slucaja? Ili ni tada. Komunalne policije da sankcionise uzurpaciju trotoara i ugrozavanje bezbednosti pesaka – nema nigde.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.