Deo Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici biće obnovljen: Svi radovi gotovi za dve godine 1Foto: Pokrajinska vlada

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas rekonstruisano odeljenje kardiohirurgije u okviru Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine i završne radove na izgradnji objekta Kamenica 3 i tom prilikom rekao da je potpisan ugovor za rekonstrukciju dela Instituta za plućne bolesti.

Mirović je rekao da će u narednih nekoliko nedelja deo po deo Kamenice 3 biti stavljan u funkciju za sva tri Instituta.

„Svaki Institut će imati prosečno po petnaestak soba i time unaprediti rad. U delu starog objekta smo rekonstruisali deo kardiohirurgije i sada možemo da kažemo da smo izvršili sveobuhvatnu rekonstrukciju“, naveo je Mirović.

Prema njegovim rečima, u pripremi je otvaranje procedure za izgradnju garaže sa 500 mesta.

Mirović je dodao i da su u toku radovi sanacije u objektu Kamenica 1.

Deo Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici biće obnovljen: Svi radovi gotovi za dve godine 2
Foto: Pokrajinska vlada

„Verujem da možete da razumete koliko je ovo sve bilo komplikovano i koliko je truda uloženo kada je reč o upravi Instituta jer smo sve vreme na kardiologiji imali pun program kada je reč o operativnim zahvatima na pacijentima i to je jedan primer dobrog rada svih saradnika“, istakao je Mirović.

Naveo je da će svi radovi biti završeni u naredne dve godine, a da je rekonstrukcija kardiologije prva potpuna rekonstrukcija od šezdesetih godina prošlog veka.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari