Devet godina zatvora za napad na Beka 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Aleksandar Zdravković danas je po drugi put oglašen krivim za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka. Sudija Višeg suda u Beogradu Marina Anđelković je istakla da je sud „još više ubeđen“ da je Zdravković pucao u Beka, osuđujući ga na devet godina zatvora.

Opisujući tok događaja, sudija Anđelković je navela da je Zdravković kriv što je u noći 14. novembra 2014. godine pokušao da liši života Milana Beka.

NJemu je, precizirala je sudija, N.N. lice javilo vreme kada će vozilo u kojem je Beko da se približi kući u beogradskom naselju Senjak.

Kada je vozač usporio da bi sačekao da se otvori kapija, Zdravković je iz pištolja magnum 357 ispalio dva projektila u automobil.

On je potom iz pištolja „sig sauer“ ispalio tri projektila u pravcu vozača, a potom i još dva projektila koja su pogodila oštećenog Beka.

Kada je Beko pao na zemlju, Zdravković ga je pogodio sa još jednim metkom. Milan Beko je, napomenula je sudija, izbegao smrt samo zahvaljujući medicinskoj pomoći.

– Nije bilo neposrednih dokaza da ste vi izvršili ovo krivično delo, ali je bilo više posrednih dokaza, kazala je sudija Anđelković, spominjući ulogu Maje Adrovac koja je pravosnažno oslobođena optužbi da je pomagala Zdravkoviću. Sudija je podsetila da je DNK Adrovčeve pronađen na četiri čaure korišćene u napadu, kao i na to da je na jednoj od čaura pronađen Zdravkovićev DNK. Nabrajajući dokaze na osnovu kojih je temeljena osuđujuća presuda, sudija je dodala i činjenicu da je Zdravković nakon izvršenja dela isključio telefon i da je koristio takozvanu „specijalu“. Takođe, ona je apostrofirala i da je sam Beko rekao da sa velikom sigurnošću može da tvrdi da Zdravković odgovara fizičkom opisu napadača.

Na konstataciju sudije Anđelković da će konačnu odluku o krivici doneti Apelacioni sud, Zdravković je dobacio „Sreća moja“.

Zdravković je već bio prvostepeno osuđen zbog pokušaja ubistva Milana Beka na deset godina zatvora. Prošle godine, Apelacioni sud je ukinuo osuđujući presudu, vrativši predmet na ponovno suđenje. Zdravković se od hapšenja 2016. godine nalazi u pritvoru, s tim što mu je prošle godine Apelacioni sud tu meru zamenio kućnim pritvorom. Njemu će svo to vreme biti uračunato u zatvorsku kaznu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari