– Partizanovih 0:1 (0:1) na terenu kruševačkog Napretka spada u kategoriju onih pobeda posle kojih se samo bodovi pamte. Pogodak probuđenog golgetera Diare jedan je od retkih momenata vredan pomena u trijumfu branioca titule pod Bagdalom, ali vrlo vredan, jer je uz Zvezdin novi kiks, šampionu doneo, mesecima čekanu, smenu na vrhu tabele.


Iako je s minusom otišao na pauzu, domaćinu je pripalo prvo poluvreme. Agresivnim presingom na sredini terena, Napredak je dobio bitku sa sporom trojkom ofanzivnih vezista gostiju, S. Ilić (opet, i to više defanzivno, delovao po levom krilu) – Moreira – Tomić, pa su Kleo i Diara (pogotovo prvi) retko dolazili do lopte. Hrabar pristup nije se, međutim, isplatio autsajderu, jer mu je stalno falio kvalitetan završni pas ili je zadnja linija favorizovanog rivala, predvođena Krstajićem, za malo bivala višlja ili brža od Pavlovića i, pre svega, vrlo agilnog i okretnog špica Jaoa iz Gane. Kruševljani zato nisu nijednom zapretili M. Božoviću, dok je Partizan poveo već iz drugog od tri konkretna šuta u tom delu utakmice. Strelac je bio, od decembarskog trijumfa nad Šahtjorom, uspavani Lamine Diara (14. minut). Akciju u kojoj je učestvovala skoro cela „veza“ crno-belih, sa idealnih dva-tri metra, završio je sezonama najefikasniji igrač tima iz Humske, koji nijednom nije „poentirao“ ovog proleća i na zimskim pripremama.

U nastavku slična priča. Mada je, do drugog žutog kartona Projića (povlačenjem za dres, sa zemlje, oborio Diaru u opasnom napadu), od 47. minuta imao igrača više, beskrvni i nepovezani šampion nije uspeo da zagospodari terenom i iskoristi brojčanu nadmoć. Jeste „parni valjak“ imao još nekoliko izglednih prilika (Diara, Knežević, Moreira, B. Ilić), ali se u finišu meča branio od borbenog i upornog, samo nedovoljno konkretnog rivala, koji je u 70. minutu digao na noge svoje navijače, međutim, taj gol Jaoa je poništen zbog prethodnog faula nad golmanom.

Stanojević: Najvažnija je pobeda

– Bilo je i dobrih i loših stvari, još se tražimo, mnogo toga još treba da popravimo, ali najvažnije je da smo pobedili i nastavili trku za titulu. Radujem se povratku Diare, ne samo njegovom golu, već i šansama u koje je ulazio – (ne)zadovoljan je Partizanov trener Aleksandar Stanojević.

 

Škoro: Igrači su plakali

– Bili smo ravnopravan protivnik, štaviše dominantni u nekim momentima, ali smo ipak poraženi. Partizanu nije potrebna ovakva pobeda. Igrači su u svlačionici plakali zbog suđenja, koje će sigurno biti tema emisija o spornim detaljima – žalio se trener poraženog Jovica Škoro, zbog „previše žutih kartona, seckanja igre i navlačenja u trenucima odluke“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari