DIJANA HRKALOVICfoto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Nekadašnja državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović stigla je u Sektor unutrašnje kontrole MUP Srbije i u toku je davanje njenog iskaza, a oko 14 časova stigao je i ministar odbrane Nebojša Stefanović, javlja N1.

Kako je javila televizija N1, Hrkalović će dati izjavu o optužbama koje je iznela proteklih dana u medijima protiv nekadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Ona se odazvala pozivu Sektora unutrašnje kontrole, koji je juče dobio i aktuelni ministar odbrane Nebojša Stefanović, zbog njegovih optužbi protiv Dijane Hrkalović, koje je takodje izneo u medijima, a čiji se dolazak očekuje.

Hrkalović, kojoj se sudi za trgovinu uticajem, je u izjavama koje je davala medijima optužila Nebojšu Stefanovića da je kao ministar unutrašnjih poslova neovlašćeno prisluškivao predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, i članove njegove porodice, i da je štitio kriminalni klan Veljka Belivuka.Optužila je Stefanovića i da saradjuje sa pojedinim medijima „kojima je dostavljao fotografije i snimke Danila Vučića sa određenim osobama za koje se sumnja da su kriminalci“.

Stefanović je u snimljenom video obraćanju javnosti odgovorio da nije zaverenik protiv Aleksandra Vučića, niti ima veze sa kriminalom, i optužio svog stranačkog kolegu i advokata Vladimira Djukanovića da zbog zaštite svojih ličnih biznis i političkih interesa učestvuje u medijsko-političkoj mašineriji protiv njega.

On je rekao i da je Hrkalović imala veze sa članovima kavačke grupa, a da je retoriku prema njemu promenila kada je promenila advokata, kao i da iznosi laži pokušavajući da „dobije milost u toj medijskoj mašineriji ne bi li joj pomogli da dobije blažu kaznu ili je postavili u državnom sistemu“.

Nakon toga, Više javno tužilaštvo u Beogradu objavilo je da će Sektor unutrašnje kontrole MUP po nalogu VJT obaviti razgovore sa Nebojšom Stefanovićem i Dijanom Hrkalović u svojstvu gradjana, ali da se nalog SUK-u prvenstveno odnosi na proveru navoda Hrkalović u vezi sa postupanjem načelnika Odeljenja za borbu protiv droga Slobodana Milenkovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari