Dikić se leči na Cetinju 1Foto: Danas

Srpski državljanin Bratislav Dikić, kojeg Specijalno tužilaštvo tereti za pokušaj terorizma, prebačen je u bolnicu na Cetinju nakon što mu je pozlilo nakon saslušanja u Tužilaštvu, potvrdio je za Portal Analitika njegov advokat Milan Petrović.

Kako prenosi RTCG na svom sajtu, Petrović je kazao da juče nije video Dikića, jer je on pod istim režimom kao i u zatvoru u Spužu, te da nema informacije da je pokušao samoubistvo, što su objavili pojedini crnogorski mediji.

„Ja takvu informaciju nemam ni od uprave zatvora, ni od Tužilaštva, ali ga ja danas nisam video i nisam razgovarao sa njim. Sutra ću razgovarati i imaću više informacija“, kazao je on.

Upitan da li je Dikić zbog mera bezbjednosti prebačen na Cetinje a nije zadržan u Kliničkom centru u Podgorici, Petrović je kazao da ne zna, ali da su mu rekli da je takva bila procena medicinskog tima. Petrović je naveo i da Dikić boluje od karcinoma jezika i grla, te da će ga sutra posetiti lekari koji su ga operisali i lečili u Srbiji.

Dikića Tužilaštvo tereti da je bio na čelu kriminalne grupe koja je planirala teroristički napad u Crnoj Gori u noći 16. oktobra, nakon zatvaranja biračkih mesta. Bivšeg komandanta srpske Žandarmerije terete da je sa Aleksandrom Sinđelićem organizator kriminalne grupe koja je trebalo da počini više terorističkih napada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari