Dimitrijević: Orlićevi džakovi nisu u nadležnosti RIK-a 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević večeras nije želeo da komentariše to što je potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić pokazao dva džaka sa navodnim glasačkim listićima.

„To nije u nadležnosti RIK – a i to ne bih komentarisao „, rekao je Dimitrijević na sednici, odgovarajući na pitanje člana RIK-a Vladimira Todorića.

Todorić je prethodno pitao da li će RIK da reaguje jer je potpredsednik Skupštine Srbije (Orlić) „izašao sa dva džaka navodno štampanih listića“.

On je naveo da je Orlić time hteo da dokaže, kako je objavljeno, da je listiće štampala opozicija.

Todorić je predložio da RIK reaguje i da uputi upit nadležnim organima da utvrde o čemu se radi.

Televizja N1 objavila je ranije danas da je Orlić optužio listu Ujedinjeni za pobedu Srbije da je štampala lažne pozive za glasanje kako bi inscenirala da su izbori neregularni.

Orlić je na konferenciji za novinare pokazao dva džaka sa kako je naveo, pozivima za glasanje, ali nije do kraja razjasnio da li je te pozive koje je štampala opozicija ili ih je štampala SNS, navela je ta televizija.

Ujedinjeni za pobedu Srbije su prethodno večeras zatražili od policije i tužilaštva da odmah saslušaju Orlića.

U saopštenju se ističe da je u pitanju ozbiljno krivično delo koje narušava regularnost izbornog procesa, da je „svakome jasno da Đilas i Jeremić nemaju nikakve veze sa ovim činom“.

RIK je na sednici usvojio i odluku o imenovanju članova i zamenika članova biračkih odbora u stalnom sastavu za glasanje birača sa Kosova i Metohije na aprilskim izborima.

Doneta je i odluka, takođe na predlog predsednika skupštine Srbije i o imenovanju članova i zamenika članova biračkih odbora u stalnom i proširenom sastavu u inostranstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari