Može li Dinko Gruhonjić da ostane bez posla: Profesor prava Dragor Hiber o mogućem ishodu postupka pred Etičkom komisijom

Ostavite komentar


  1. Slucaj Sinise i ovog Gruhonjica su dva sveta, razlicita. Tuzno je sto vi iz Danasa mi se opet hvtate za Malog, uporegjujete neuporedljivo. Govor mrznje prema srbima vi iz danasa zelite.da relativizujete. Ovo nije plagijat, vec mrznja koja sada pomocu vama treba da progje nekaznjeno. I da, ovih u penziji, pustite ljude da uzivaju u trece doba, nisu za savet oni.

  2. Autonomija univerziteta, kako je ko shvata, postal je, a mozda je I uvek bila ispolitizirana kategorijs Autonomija ne sme da bude paravan za protiv pravno delovanje. Jedan od primera je komparacija reagovanja javnosti I akademske zajednice na primer Mali/Gluhonjic. Zakljucak ostavljam svakom na volju. Sto se tice gosp. Gluhonjica, sud o njemu dace eticka komisija, a to nikako nece biti otpusta je sa posla. Za otpustanje postoji drugi, vec oprobani mehanizam. Posto je v. Prof, ima ugovor o radu na odredjenoj vreme. Kada dodje vreme za reizbor ili napredovanje komisija ga nece predlozite, te ostaje bez posla, ili se degradira u strucnog saradnika. Ovaj obrazac o racuna iz raznih razkoga je cesto primenjivan na fakultet ima Na zalost o tome nikada niste pisali osim ako bi namirisali politicku konotaciju.

  3. Siniša Mali jeste plagijator, a govor Dinka Gruhonjića je govor mržnje. I dajte, ne razvodnjavanje više.

  4. Svako ima odgovornost za ono što izgovori,javno podrzava,promoviše….

  5. Kod nas sve moze.A jad dokaze da je kriv i da ga debelo obestete jer ne daju to iz svog dzepa.Sramota je sto vojvodina to dozvoljava

  6. Боље питање је какав ће однос имати према својој држави, Србима, Војводини, СПЦ, историји… уколико прихвате ставове Глухоњића у односу на ова питања, која су важнија од било којег поједнца, па макар био Глухоњић.

  7. Iritantno je da se nižu članci koji i dalje „sapunjaju“ o Dinku Gruhonjiću, a i dalje nije jasno da li je zaista govorio o srpskoj krivonogoj i glupoj deci, potrebi da se urinira po pravoslavnim crkvama, da se one uklone i pretvore u kafiće, da li je stvarno govorio o Dinku Šakiću i veličao ustaše, govorio o Vojvodini koja nije srpska i koju Srbi posrbljavaju i zagađuju. Ako nije, treba čoveka ostaviti na miru, a ne ostavljati ga bez posla. Ako jeste, onda bi trebalo da ide u zatvor, a ne da ostane bez posla.

  8. Svaka cast, kako ste se setili ovog strucnjaka. Dajte komentar nekog slicnog sa Zagrebackog i Sarajevskog Sveucilista.

  9. Povodom pritužbe koju je podneo deo studenata sa Legijinom fotografijom na majicama ne moze se razgovarati sa stanovista zakona, morala, savesti, profesionalne etike ni zdravog razuma. Narocito ako ih podrzi rektor sa agresivnim gestikulacijama, tonom i jezikom tipa „ubaceni elementi“ za novinare, kao da je juce izasao sa kursa OZNE. Svi oni znaju da je to sto je Gruhonjic rekao ironija, crna sala na sopstveni racun, kao da Adolf Jovanovic kaze „ne razumem zasto me pogrdno nazivaju Himler, kao da Adolf nije dovoljno“, ali se prave gluvi i neobavesteni.

  10. Jedno je pravo na slobodu govora i iznošenje mišljenja, drugo je govor mržnje i javno podsticanje da se ugrozi teritorijalna celovitost države, ovog puta nastavak onoga već viđenog na drugoj oblasti. Sve to regulišu zakoni usaglašeni sa međunarodnim principima.

  11. Nije dinko sveta krava pa je toliko zaštićen.Šta smo mi koji smo ostali bez posla posle 2000.g.?Ima i privatnih fakulteta pa neka traži posao.

  12. Za Sinisu Malog niste bili toliko sirokoumni, samo za Dinka i govor mrznje koji je sipao na sve strane…

  13. Profesore Hiber da li odista mislite da je ovaj čovek počinio „samo“ verbalni delikt? Pri tome ne mislim na polemiku oko poređenja njegovog imena sa imenom Dinka Šakića nego na onaj u kome on govori o Srpskoj pravoslavnoj crkvi i njenim crkvama, o navodno „četničkoj Vojvodini“ i slične gluposti. Inače slažem se da se pregleda ceo snimak te da narod vidi da ništa nije montirano ili izvučeno iz konteksta.

  14. Takav mrzitelj i čovek koji godinama širi mržnju nikad ne bi ni predavao studentima.
    Sa druge strane njemu ni njegovoj porodici nesme ni dlaka da ‘fali zbog njegovih neprimerenih stavova prema Srbiji i srpskom narodu

  15. Ispada da svako može da blokira visokoškolsku instituciju po želji i onda, ili naročito onda, kada zna da njegovi zahtevi prevazilaze ovlašćenja ustanove. I onda kad nije student te ustanove? I onda kad nije student uopšte? Da li bi onda ta ekipa koja je sa banerom u kunstdruku došla da arlauče „izađi mala“ (valjda dekanici), mogla da putuje po Srbiji i po potrebi na dugme lancima koji su im se spontano našli u džepovima blokira šta onome ko ih je poslao odgovara? Ovo je bila situacija koja je mogla značiti i upad terorista, jer nisu došli u miru već da puštaju zavijanje sirene i da laju u megafon. I tako četiri dana. A onda su se „povukli“ da im ne propadne novi mandat u studentskom parlamentu. Ne znam kako vama, ali meni ovo izgleda kao dozvola jačem da zlostavlja nekog kome nije dozvoljeno da se brani. Ni rečima ni rukama.

  16. Bilo bi pošteno da prestanete da te huligane nazivate studentima, pošto ih niko na fakultetu ne poznaje, zbog čega mi ni malo nije verovatno da su te zle spodobe studenti.

  17. U bilo kojoj državi on bi bio izbačen a pošto mi nismo suverena država njega će natovci i autošovinisti promovisati u narodnog heroja.

  18. Samo kada bude išao u reizbor ili izbor. Presuda Etičke komisije će rezultovati negativnim izveštajem. Biće otkaz na odloženo.

  19. A da je prof. Gruhonjić slično to kazao protiv gej osoba da li bi onda bio sankcionisano i kako?

  20. Kakvo pitanje moze li, treba napolje i da nikad vise ne bude posla za njega. Oduzeti mu Srpski pasos pa idi covece gde ti je bolje.To vam je ono “ NAHRANI SIROTU ZA SVOJU SRAMOTU“. Ako sad predje SRBIJA preko ovoga svaki ce zeka na nju dizati sablju.Sve sa takvim retorikama van iz zemlje,dosta je bilo.

Ostavite komentar


Društvo

Kakvo vreme se očekuje u nedelju? 9

Kakvo vreme se očekuje u nedelju?

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom - saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.