Direktor Agencije za borbu protiv korupcije bio donator SNS 1

Dragan Sikimić, koji je izabran za novog direktora Agencije za borbu protiv korupcije, bio je jedan od donatora Srpske napredne stranke i kandidat za odbornika na izborima u Zemunu 2016. godine.

Prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, Sikimićevo ime se nalazi među onima koji su donirali 40.000 dinara Srpskoj naprednoj stranci za prošlogodišnje predsedničke izbore, piše portal Javno.rs

Istu sumu naprednjacima je dao i 2016. godine za lokalne izbore u Zemunu, navodi se na sajtu.
BIRN je ranije objavio da je Sikimić bio i član Radnog tela Republičke izborne komisije za opštinu Zemun na predlog Srpske napredne stranke.

Međutim, ispostavilo se da je on bio i na listi ove stranke za izbore u Zemunu 2016. godine.
Prema podacima iz Zbirne izborne liste koja je objavljena u Službenom listu Grada Beograda, na listi naprednjaka na 17. mestu se nalazi Dragan Sikimić, diplomirani pravnik iz Zemuna.

Sikimić će se sad naći u neobičnoj poziciji imajući u vidu da je Agencija, na čijem je čelu, već pokrenula postupak protiv SNS zbog sumnjivih donacija za izbore 2014. godine kao i da trenutno vrši proveru prošlogodišnjih donatora na čijem spisku se nalazi i sam Sikimić, piše Javno.rs.

BIRN je sredinom oktobra prošle godine u svom istraživanju izneo svedočenja ljudi koji su davali po 40.000 dinara za predsedničku kampanju Aleksandra Vučića u kojima su priznali da novac nije njihov već da su ga dobili u stranci, a zatim uplatili pod svojim imenom.

Agencija za borbu protiv korupcije je u međuvremenu zatražila od Uprave za sprečavanje pranja novca da izvrši kontrolu transakcija Srpske napredne stranke ali ova to nije uradila jer, kako su rekli, u dopisu Agencije nisu dobili objašnjenje od kojih nelegalnih aktivnosti bi oprani novac potekao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.