Direktor PIO fonda se „svađa“ sa karikaturom u Danasu 1Foto: Sajt Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje

Direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Relja Ognjenović, još jedan je funkcioner iz redova naprednjaka koji se „svađa“ sa karikaturama objavljenim u Danasu.

On je, naime, u nameri da „odbrani“ premijerku Anu Brnabić od karikature našeg Predraga Koraksića Koraksa objavljene u utorak, na kojoj premijerka u zubima drži list Danas i predaje ga predsedniku Vučiću, reagovao na svom Instagram nalogu.

„Dok mi na žene gledamo kao na stubove društva i dajemo im sve više prostora u parlamentu, oni ih prikazuju kao pse“, napisao je Ognjenović i dodao:

„Vređajući naše majke, žene, sestre, direktno vređaju našu zemlju i sistem. Ništa tim dušebrižnicima nije sveto. Očito su izgubili i konce i konopce u svojim rukama shvativši da im verbalni i neverbalni napadi na predsednika i njegovu porodicu nisu doneli poene kod njihovih naredbodavaca“, naveo je Ognjenović.

On je dodao i da „nemaju mere u izvršenju naređenja ni način da se bore”.

“Ne znaju čime, jer ni pameti nemaju već samo želju i volju da sednu u fotelju. A ta želja pomutila im je zdrav razum i moć rasuđivanja. Pozivam zato sve nadležne organe da konačno stanu na put ovakvim budalaštinama, da kazne svaku vrstu vređanja i blaćenja bilo čijeg obraza i časti. Za svaku osudu mora da bude ovakvo i svako slično ponašanje i da se više nikada ne ponovi. Stanimo na put omalovažavanju i vređanju!“, napisao je Ognjenović na Instagramu.

Podsetimo, on je na čelo Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje imenovan je 29. decembra 2022., protivno Statutu PIO fonda. Naime, za direktorsko mesto uslov je visoko obrazovanje iz naučne oblasti ekonomske ili pravne nauke, a u svojoj zvaničnoj biografiji Ognjenović (32) je naveo da je završio Medicinsku školu „Beograd“ kao fizioterapeutski tehničar, zatim Visoku sportsku i zdravstvenu školu – smer Strukovni fizioterapeut, a kasnije i Visoku školu za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari