Direktor Poljoprivredne škole u Futogu: Učenici koji su učestvovali u prebijanju đaka prvog razreda biće izbačeni iz doma 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Učenici druge i treće godine, njih ukupno dvadesetak, Poljoprivredne škole s domom učenika u Futogu pretukli su u sredu učenika prve godine.

Incident se desio u jednom od soba doma, a napadnutom dečaku je slomljena ruka, dok modrice ima po celom telu.

Policija je bila na licu mesta i napravila zapisnik, a kako kaže direktor škole Dušan Gagić najverovatnije će učenici koji su učestvovali u svemu tome biti izbačeni iz doma, a moguće je da će neki od njih biti suspendovani ili će im se smanjiti bodovi prilikom upisa u sledeću godinu.

Dodao je da su učenici drugog i trećeg razreda time povredili obavezu učenika, kao i pravila kućnog reda koja važe u domu te škole, te istakao da su o svemu obavešteni roditelji đaka, kao i institucije i državni organi, te da će nakon utvrđivanja svih okolnosti moći da kaže tačnije informacije.

Protiv jednog šesnaestogodišnjaka biće podneta krivična prijava zbog sumnje na krivična dela zlostavljanje i mučenje i teška telesna povreda, dok protiv više maloletnih učenika te škole slede krivične prijave za zlostavljanje i mučenje.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari